Cagliari - Parma, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din play-off-ul de promovare în Serie A, este programat, marţi, 30 mai, de la ora 21:30, pe Sardegna Arena, şi va fi transmis în direct de platforma de streaming Antena Play (returul se va juca pe 3 iunie 2023).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cagliari, după un sezon, şi Parma, după două stagiuni, caută revenirea în elita fotbalului italian, obiectiv fixat de ambele echipe la startul actualei ediţii de campionat.

Cagliari a terminat Serie B pe locul 5, cu 60 de puncte, şi a fost nevoită să joace un meci eliminatoriu cu Venezia, locul 8, pentru a acccede în semifinale, de care a trecut pe teren propriu, într-o singură manşă, cu scorul de 2-1 (Lapadula 14, 18 / Pierini 52).

Echipa antrenată de Claudio Ranieri a terminat departe de primele două locuri, direct promovabile (Frosinone şi Genoa), şi este nevoită să treacă de Parma pentru a disputa finala play-off-ului cu învingătoarea „dublei” dintre Bari (locul 3) şi Sudtirol (locul 6), aceasta din urmă trecând de Reggina (locul 7) în meciul eliminatoriu.

De menţionat că, din 2004 şi până acum, Cagliari a jucat în Serie B doar două sezoane, 2015-2016, când a terminat pe locul 1 şi a promovat direct, şi 2022-2023, când a ajuns în play-off-ul de promovare în Serie A.

Cagliari îl are sub contract pentru încă doi ani pe Răzvan Marin, împrumutat în acest sezon la Empoli, care îl poate transfera definitiv pentru nouă milioane de euro.

Parma a încheiat sezonul pe locul 4, tot cu 60 de puncte, dar golaverajul superios i-a permis să joace direct în semifinalele play-off-ului de promovare.

În ultima etapă de campionat, echipa antrenată de Fabio Pecchia a reuşit să o învingă pe Venezia, scor 2-1, la capătul unui meci în care au evoluat ambii fotbalişti români, Denis Man (titular, schimbat în minutul 73) şi Valentin Mihăilă (rezervă, intrat pe teren pentru ultimele 17 minute).

Parma a retrogradat în vara anului 2021, după doar trei ani petrecuţi în Serie A, acolo unde revenise după ce, în 2014, a ajuns direct în Serie D după ce a intrat în faliment (a promovat consecutiv din liga a patra până în prima ligă).

În meciurile din acest sezon, cele două echipe au remizat în tur, pe terenul lui Cagliari, scor 1-1 (Pavoletti 54 / Camara 44), pentru ca în retur, Parma să se impună pe teren propriu, scor 2-1 (Vazquez 62p, Man 77 / Lapadula 32).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Cagliari - Parma.

Cagliari - Parma 1X

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime