Barnsley - Sheffield Wednesday, meci contând pentru finala din play-off-ul de promovare în Championship, este programat, luni, 29 mai, de la ora 17:00, pe Stadionul Wembley din Londra.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Barnsley şi Sheffield Wednesday se întâlnesc într-un meci care va decide a treia echipă din League One care va juca în sezonul viitor din Championship (liga a doua a Angliei).

Conform regulamentului, promovează trei echipe, primele două clasate direct (Plymouth Argyle şi Ipswich Town), iar a treia în urma unui play-off la care participă formaţiile clasate pe locurile 3-6 (se joacă sistem eliminatoriu, semifinale şi finală).

Barnsley a terminat sezonul pe locul 4, la 12 puncte distanţă de locul 2, iar în semifinalele din play-off-ul de promovare a trecut de Bolton Wanderers (locul 5), 1-1 în deplasare şi 1-0 pe teren propriu.

Echipa antrenată de Michael Duff, un fost fotbalist nord-irlandez în vârstă de 45 de ani, care a jucat în cea mai mare parte a carierei (12 ani) la Burnely, cu care a prins şi două sezoane în Premier League, a avut un final prost de sezon, cu doar un punct acumulat în ultimele trei etape, deşi avea la un moment dat o serie de 12 meciuri fără înfrângere.

Sheffield Wednesday a încheiat campionatul pe locul 3, la doar două puncte distanţă de locul 2, deşi cu 10 etape înainte de final era lider, cu trei puncte avans faţă de Ipswich Town, care jucase şi două meciuri în plus.

Echipa este antrenată de Darren Moore, un fost internaţional jamaican în vârstă de 48 de ani, care a jucat în Premier League cu Bradford City, West Bromwich Albion şi Derby County, iar căderea de pe locul 1 a survenit după meciul retur cu Barnsley, din deplasare, scor 2-4, urmat de alte patru partide fără victorie.

Sheffield Wednesday a trecut dramatic în semifinalele play-off-ului de promovare de Peterborough (locul 6), 0-4 în deplasare şi 5-1 (4-0 după 90 de minute, 5-1 după 120 de minute, 5-3 după penalty-uri) pe teren propriu.

Barnsley s-a impus în meciul din tur din sezonul regulat, disputat pe 3 septembrie 2022, pe terenul lui Sheffield Wednesday, cu 2-0 (Cole 34, Norwood 82), şi a câştigat şi în retur, pe 21 martie 2023, acasă, cu 4-2 (Cole 10, Norwood 12, Watters 83, Kitching 90+6 / Gregory 33, 74).

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Barnsley - Sheffield Wednesday.

Barnsley - Sheffield PsFX


Cotă 1,67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime