​Juventus - Milan, meci contând pentru etapa a 37-a din campionatul Italiei, este programat, duminică, 29 mai, de la ora 21:45, pe Allianz Stadium din Torino, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Juventus şi Milan se întâlnesc în Derby d’Italia, meciul care încheie etapa a 37-a, penultima, din Serie A, miza pentru fiecare dintre cele două echipe fiind ocuparea la finalul campionatului a unui loc care să le permită accesul într-o competiţie europeană cât mai importantă.

Juventus este pe locul 7, cu 59 de puncte, poziţie care îi permite accesul în Conference League, dar torinezii au şanse la Europa League (Atalanta şi Roma sunt favorite pentru cele două locuri), în condiţiile în care ocuparea unei poziţii de Champions League este aproape imposibilă.

„Bătrâna Doamnă” a pierdut 10 puncte după ce a fost sancţionată de Colegiul de Garanție al CONI pentru nereguli financiare (iniţial, penalizarea a fost de 15 puncte), dar este anchetată şi de UEFA, care ar i-ar putea interzice măcar pentru un an accesul în cupele europene.

Echipa antrenată de Massimiliano Allegri vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din Serie A, iar în etapa precedentă a pierdut cu 1-4 pe terenul lui Empoli (în acest interval a fost eliminată din semifinalele Europa League, 1-1 acasă şi 1-2 după prelungiri în deplasare cu Sevilla).

Milan are 64 de puncte şi este echipa care a profitat cel mai mult după depunctarea lui Juventus, reintrând în lupta pentru ultimul loc de Liga Campionilor.

Echipa antrenată de Stefano Pioli vine după victoria de pe teren propriu cu Sampdoria, scor 5-1, iar în ultimele cinci meciuri din Serie A „diavolii” au înregistrat două succese, două remize şi o înfrângere (în acest interval au fost eliminaţi din semifinalele Champions League, 0-2 acasă şi 0-1 în deplasare cu Inter).

De menţionat că Juventus s-a impus în cinci din ultimele şase meciuri jucate pe teren propriu, iar Milan a bifat un singur succes în precedentele nouă partide disputate în deplasare.

În meciul din tur, disputat pe 8 octombrie 2022 pe San Siro, Milan s-a impus în faţa lui Juventus cu 2-0, după golurile marcate de Tomori (45+1) şi Brahim Diaz (54).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Juventus - Milan.

Juventus - Mila GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol