FCSB - Rapid, meci contând pentru etapa a 10-a din play-off, este programat, sâmbătă, 27 mai, de la ora 20:30, pe Arena Naţională, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Play-off-ul din SuperLiga se încheie în acest week-end cu un derby al orgoliilor între FCSB şi Rapid, care nu mai are nicio miză sportivă în condiţiile în care, indiferent de rezultat, cele două echipe vor rămâne pe actualele poziţii din clasament.

FCSB este pe locul 2, cu 46 de puncte, cu patru mai puţine decât campioana Farul şi cu patru mai multe decât a treia clasată, CFR Cluj, şi va juca în Conference League.

Echipa antrenată de Elias Charalambous, confirmat şi pentru sezonul viitor, vine după înfrângerea din „finala” cu Farul, scor 2-3 în deplasare, iar în ultimele cinci meciuri din play-off a înregistrat trei victorii şi două înfrângeri.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a anunţat că echipa sa va folosi rezervele în meciul cu Rapid: „O să mai verificăm nişte jucători, pe Radaslavescu, pe Pantea, pe puștiul care e fundaș stânga (n.r. – Sorin Şerban). Mai avem un copil, Popa, de 15-16 ani (n.r. - David Popa, extremă). Să vedem pe ce copii putem să ne bazăm”.

Rapid ocupă locul 5, cu 35 de puncte, cu cinci mai puţine decât Universitatea Craiova, echipa de pe locul 4, şi va sărbători 100 de ani de înfiinţarea clubului în afara cupelor europene.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a pierdut în etapa precedentă, scor 2-3 pe tren propriu cu Universitatea Craiova, iar în ultimele cinci partide a bifat două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri.

În aceste condiţii, fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Adrian Mutu, pe care nu-l văd capabil să ducă echipa la nivelul următor, dar „Briliantul” se bucură, cel puţin la nivel declarativ, de suportul acţionarilor Victor Angelescu şi Dan Şucu.

Singura realizare a rapidiştilor este faptul că Marko Dugandzic va deveni, cel mai probabil, golgheterul ediţiei 2022-2023 a campionatului, având acum 22 de goluri, cu două mai multe decât Andrea Compagno de la FCSB, dar 12 dintre ele au fost marcate din penalty.

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, Rapid în tur, pe 24 iulie 2022, scor 2-0 (Dugandzic 19, Săpunaru 40), iar FCSB în retur, pe 6 noiembrie 2022, scor 3-1 (Cordea 14, Compagno 29, Oct. Popescu 57 / Dugandzic 76p).

În meciul tur din play-off, disputat pe 23 aprilie 2023, Rapid a câştigat cu FCSB în Giuleşti, scor 1-0, graţie golului marcat de Albu în minutul 21.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul FCSB - Rapid.

FCSB - Rapid GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime