​Dortmund - Mainz, meci contând pentru etapa a 34-a din campionatul Germaniei, este programat, sâmbătă, 27 mai, de la ora 16:30, pe Signal Iduna Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dortmund are nevoie de victorie în meciul cu Mainz din ultima etapă pentru a deveni campioană indiferent de rezultatul meciului Koln (locul 10) - Bayern Munchen, programat, tot sâmbătă, de la aceeaşi oră.

Dortmund este pe locul 1 după 33 de etape, cu 70 de puncte, cu două mai multe decât Bayern Munchen, iar la egalitate de puncte ar fi dezavantajată din cauza golaverajului (+39 faţă de +53), primul criteriu de departajare (bavarezii au şi avantajul meciurilor directe, 2-2 în deplasare şi 4-2 acasă).

Ultima oară când Dortmund a câştigat campionatul, al optulea din istoria „Die Schwarzgelben”, se întâmpla în sezonul 2011-2012, echipa avându-l pe banca tehnică pe Jurgen Klopp, iar de atunci Bayern Munchen a cucerit zece titluri consecutive (bavarezii au 32 în total).

Echipa antrenată de Edin Terzic s-a impus în etapa precedentă pe terenul lui Augsburg, scor 3-0, iar în ultimele cinci meciuri din Bundesliga a înregistrat patru victorii şi un rezultat de egalitate.

De menţionat că Dortmund are cel mai bun atac din cele mai tari cinci campionate europene în 2023, cu 56 de goluri marcate în campionat (a doua clasată este Manchester City), şi tot în acest an a reuşit să acumuleze cu 11 puncte mai multe decât Bayern Munchen.

Mainz ocupă locul 8, cu 45 de puncte după 33 de etape, şi nu mai poate prinde un loc de cupă europeană, iar în etapa precedentă a cedat pe teren propriu în faţa lui Stuttgart, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, scor 1-4.

De altfel, echipa antrenată de Bo Svensson vine după patru partide consecutive pierdute în campionat, seria neagră fiind începută după o victorie senzaţională obţinută pe teren propriu în faţa lui Bayern Munchen, scor 3-1 (a câştigat de doar două ori în ultimele zece meciuri disputate în Bundesliga).

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 25 ianuarie 2023, Dortmund s-a impus pe terenul lui Mainz cu scorul de 2-1, după golurile marcate de Ryerson (4) şi Reyna (90+3), respectiv, Lee Jae-Sung (2).

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Dortmund - Mainz.

Dortmund - Mainz 1

Cotă 1,20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol