Mallorca - Valencia, meci contând pentru etapa a 36-a din campionatul Spaniei, este programat, joi, 25 mai, de la ora 20:30, pe Estadio de Son Moix, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Mallorca şi Valencia se întâlnesc într-un meci de vacanţă, cele două echipe fiind departe de grijile retrogradării.

Mallorca este pe locul 12, cu 44 de puncte, şi este deja sigură de prezenţa în ediţia viitoare din LaLiga, după ce în sezonul trecut, primul după revenirea în elită, s-a salvat în ultimul moment, cu doar un punct peste „linia roşie” a retrogradării.

Echipa antrenată de Javier Aguirre vine după o înfrângere în etapa precedentă, 0-3 în deplasare cu Almeria, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a înregistrat o victorie, un egal şi trei eşecuri, parcurs care a îndepărtat-o serios de ultimul loc european (locul 7 permite accesul în Conference League).

Fotbalistul-cheie al insularilor în acest sezon este atacantul kosovar Vedat Muriqi, cu 13 goluri şi trei pase decisive în LaLiga, iniţial împrumutat de la Lazio pentru returul campionatului trecut, apoi transferat definitiv în vara anului 2022.

Mallorca a câştigat opt din cele 17 meciuri disputate în acest sezon pe teren propriu, pe lângă cinci rezultate de egalitate şi patru înfrângeri.

Valencia a strâns 40 de puncte până acum şi doar printr-o catastrofă de proporţii ar mai putea retrograda, mai ales că a câştigat patru din ultimele şase meciuri din campionat, ultimul în etapa trecută, pe teren propriu, scor 1-0 cu Real Madrid.

Echipa antrenată de Ruben Baraja a reuşit, astfel, să urce din zona locurilor retrogradabile, acolo unde a stat multă vreme, şi va continua cel mai probabil în LaLiga, de unde n-a retrogradat decât o singură dată din 1931 şi până acum, în 1986, revenind însă după doar un sezon în divizia secundă.

Valencia a avut probleme mari în deplasările din acest campionat, înregistrând trei victorii, trei remize şi 11 înfrângeri, iar cei mai buni marcatori ai „liliecilor” sunt Justin Kluivert (6) şi Edinson Cavani (5).

În meciul din tur, disputat la 22 octombrie 2022 pe Mestalla, Mallorca s-a impus în faţa celor de la Valencia cu 2-1, după golurile marcate de Muriqi (66p) şi Lee (83), respectiv, Cavani (52p).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Mallorca - Valencia.

Mallorca - Valencia
X2
Cotă
1,35

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime