Fiorentina - Inter, meci contând pentru finala ediţiei 2022-2023 din Cupa Italiei, este programat, miercuri, 24 mai, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Fiorentina şi Inter, două specialiste ale Cupei Italiei, se întâlnesc în finala competiţiei, miza pentru echipa „viola” fiind accederea în Conference League, în condiţiile în care Inter este aproape sigură de locul de Champions League.

Fiorentina este pe locul 11 în Serie A şi vine după o remiză obţinută în cea mai recentă etapă pe terenul lui Torino, scor 1-1, dar toscanii tocmai au reuşit calificarea în finala Conference League, în care vor juca pentru trofeu împotriva lui West Ham United (pe 7 iunie, la Praga).

Echipa antrenată de Vincenzo Italiano a ajuns în ultimul act al Cupei Italiei după ce a trecut în optimile de finală de Sampdoria, scor 1-0 (a), în sferturile de finală de Torino, scor 2-1 (a), şi în semifinale de Cremonese, cu 2-0 (d) şi 0-0 (a).

Fiorentina a câştigat de şase ori Cupa Italiei, ultima oară în 2001, şi a pierdut alte patru finale, cea mai recentă în 2014.

Inter ocupă locul 3 în Serie A şi, după sancţionarea cu 10 puncte primită de Juventus, nu mai poate pierde, practic, o poziţie în top 4, care să-i permită accesul în ediţia viitoare din Champions League.

Nerazzurrii vin după o înfrângere în campionat, scor 1-3 în deplasare cu Napoli, dar sunt calificaţi şi în finala Ligii Campionilor, acolo unde o vor întâlni pe Manchester City (pe 10 iunie, la Istanbul).

Echipa antrenată de Simone Inzaghi a ajuns în finala Cupei Italiei după ce le-a eliminat pe Parma, scor 2-1 (a) în optimile de finală, pe Atalanta, scor 1-0 (a) în sferturile de finală, şi pe Juventus, cu 1-1 (d) şi 1-0 (a) în semifinale.

Inter a cucerit de opt ori trofeul, ultima oară chiar în ediţia precedentă, 2021-2022, scor 4-2 după prelungiri în finala cu Juventus, şi a mai pierdut de alte şase ori în ultimul act al comeptiţiei.

În campionat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe terenul adversarei, Inter în tur, cu 4-3 (Barella 2, Lautaro 15, 73p, Mkhitaryan 90+5, respectiv, Cabral 33p, Ikone 60, Jovic 90), iar Fiorentina în retur, cu 1-0 (Bonaventura 53).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Fiorentina - Inter.

Fiorentina - Inter GG


Cotă 1,80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime