​Real Sociedad - Almeria, meci contând pentru etapa a 36-a din campionatul Spaniei, este programat, marţi, 23 mai, de la ora 20:30, pe Estadio de Anoeta din San Sebastian, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Real Sociedad şi Almeria se întâlnesc într-o partidă care le poate aduce pe gazde mai aproape de o participare în Champions League, acolo unde n-au mai fost de zece ani, în timp ce oaspeţii nu sunt scăpaţi încă de emoţiile retrogradării.

Real Sociedad ocupă locul 4, cu 65 de puncte, cu cinci mai multe decât Villarreal, echipa de pe locul 5, cu trei etape înainte de finalul campionatului, şi are şanse mari de a prinde ultima poziţie de Champions League.

Bascii, cu două titluri de campioni ai Spaniei în palmares (1981 şi 1982), au evoluat ultima oară în Liga Campionilor în sezonul 2013-2014, când au trecut în play-off de Lyon şi au terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Manchester United, Leverkusen şi Şahtior Doneţk (în acest sezon ar intra direct în grupe).

Echipa antrenată de Imanol Alguacil vine după o victorie imensă pe Camp Nou, 2-1 cu Barcelona (la finalul meciului, catalanii au primit trofeul pentru câştigarea campionatului), iar în ultimele cinci partide din LaLiga a înregistrat trei victorii şi două rezultate de egalitate.

Almeria ocupă locul 13, cu 39 de puncte, cu patru mai multe decât Valladolid, echipa de pe locul 18, primul retrogradabil, pe care o va întâlni în etapa viitoare, pe teren propriu.

Echipa antrenată de Joan Francesc Ferrer Sicilia „Rubi” vine după o victorie cu 3-0 obţinută pe teren propriu în faţa celor de la Mallorca, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a bifat trei victorii şi două înfrângeri.

Almeria a promovat în vara anului trecut, după ce a terminat pe locul 1 în LaLiga 2, iar acesta este al şaptelea sezon din istoria sa în prima ligă (echipa s-a înfiinţat în 1989, iar din 2019 este deţinută de sauditul Turki Al-Sheikh, consilier cu grad de ministru al Regelui Salman bin Abdulaziz Al Saud).

În partida din tur, disputată pe 8 ianuarie 2023, Real Sociedad s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Almeria, după golurile marcate de David Silva (47) şi Sorloth (53).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Real Sociedad - Almeria.

Real Sociedad - Almeria PsF1


Cotă 1,35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime