Valladolid - Barcelona, meci contând pentru etapa a 36-a din campionatul Spaniei, este programat, marţi, 23 mai, de la ora 23:00, pe Estadio Jose Zorilla, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Valladolid şi Barcelona se întâlnesc într-un meci foarte important pentru gazde, aflate în lupta pentru evitarea retrogradării, în timp ce oaspeţii au primit deja trofeul pentru câştigarea titlului în ediţia 2022-2023.

Valladolid este pe locul 18, cu 35 de puncte, tot atâtea câte are şi Getafe, echipa de pe locul 17 (ultimul care asigură prezenţa în ediţia viitoare din LaLiga), pe care o va întâlni, pe teren propriu, în etapa a 38-a, ultima, într-un meci care poate fi decisiv pentru evitarea retrogradării.

Echipa antrenată de Paulo Pezzolano vine după o înfrângere pe terenul altei echipe aflate în zona periculoasă a clasamentului, 0-2 cu Cadiz (care a ajuns astfel la 38 de puncte), iar în ultimele cinci meciuri din campionat a înregistrat tot atâtea înfrângeri (două din ele pe teren propriu).

Valladolid, club la care fostul mare atacant brazilian Ronaldo deţine acum 82% din acţiuni (a devenit acţionar majoritar în 2018, când a achiziţionat, în nume personal, 51% din acţiuni), a promovat în vara lui 2022 şi riscă să se întoarcă după doar un an în LaLiga 2.

Ronaldo a jucat un singur sezon pentru Barcelona, 1996-1997, în care a bifat 37 de meciuri şi 34 de goluri în campionat (49 de apariţii şi 47 de reuşite în toate competiţiile), câştigând Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei şi Cupa Cupelor.

Barcelona a devenit matematic campioană încă de acum două runde, după victoria cu 4-2 obţinută pe terenul rivalei locale Espanyol, iar după meciul cu Real Sociedad din etapa precedentă, scor 1-2, a primit trofeul pe Camp Nou (catalanii au ajuns la al 27-lea titlu din istoria clubului, acesta fiind primul după trei ani de „secetă”).

Echipa antrenată de Xavi Hernandez a bifat trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din LaLiga şi ar putea alinia la Valladolid o echipă experimentală, alcătuită din fotbalişti care au jucat mai puţin în acest sezon, din care să facă parte inclusiv Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător care a jucat pentru Barcelona în LaLiga, la doar 15 ani și 290 de zile.

În meciul din tur, disputat pe 22 august 2022, Barcelona s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Valladolid, scor 4-0, după golurile marcate de Lewandowski 24, 65, Pedri 43 şi Sergi Roberto 90+2.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Valladolid - Barcelona.

Valladolid - Barcelona
X2
Cotă
1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol