Newcastle - Leicester, meci contând pentru etapa a 37-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 22 mai, de la ora 22:00, pe St. James’ Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 3.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Newcastle şi Leicester încheie etapa a 37-a din Premier League cu un meci în urma căruia „coţofenele” îşi pot asigura revenirea după 20 ani în Champions League, iar „vulpile” riscă să retrogradeze la şapte ani după primul titlu de campioană din istorie şi la nouă ani de la promovare.

Newcastle este pe locul 3, cu 69 de puncte, cu trei mai multe decât Liverpool, echipa de pe locul 5, care a jucat însă în această etapă, şi are nevoie de doar un egal pentru a fi sigură de o clasare în Top 4, echivalentă cu participarea în Liga Campionilor.

Echipa antrenată de Eddie Howe vine după o victorie spectaculoasă în etapa precedentă, 4-1 pe teren propriu cu Brighton, iar în ultimele cinci meciuri de campionat a înregistrat trei succese, un rezultat de egalitate şi o înfrângere.

„Coţofenele” au câştigat cinci din ultimele şase partide jucate acasă, singura sincopă având loc pe 7 mai 2023, când au pierdut în faţa celor de la Arsenal, scor 0-2.

Leicester ocupă locul 19, cu 30 de puncte, cu trei mai puţine decât Everton, echipa aflată pe locul 17, ultimul care asigură menţinerea în Premier League („caramelele” au un meci în plus deoarece au evoluat în această etapă).

Echipa antrenată de Dean Smith a pierdut în etapa precedentă, acasă, 0-3 cu Liverpool, şi a bifat o victorie, două remize şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din Premier League.

„Vulpile” au un singur succes în ultimele 15 meciuri din campionat, 2-1 acasă cu Wolverhampton pe 22 aprilie 2023, şi trei egaluri (cu Leeds, Brentford şi Everton), fiind învinse de 11 ori! De asemenea, doar două echipe, Leeds (74) şi Bournemouth (69) au primit mai multe goluri decât Leicester (67) în această stagiune din Premier League.

În meciul din tur, disputat pe 26 decembrie 2022, Newcastle s-a impus pe terenul celor de la Leicester, scor 3-0 (Wood 3p, Almiron 7, Joelinton 32).

Cele două echipe s-au întâlnit şi în sferturile de finală din Cupa Ligii, pe 10 ianuarie 2023, când Newcastle a câştigat meciul de acasă cu Leicester cu 2-0 (Burn 60, Joelinton 72).

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Newcastle - Leicester.

Newcastle - Leicester 1

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime