​Rapid - Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 9-a din play-off, este programat, luni, 22 mai, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi Universitatea Craiova încheie etapa a 9-a din play-off cu un derby care are o miză imensă pentru oaspeţi, aflaţi în lupta pentru un loc care să le permită accesul în cupele europene, în condiţiile în care gazdele mai pot ajunge în Conference League doar printr-un joc aproape imposibil al rezultatelor.

Rapid este pe locul 5, cu 35 de puncte, la două puncte în urma celor de la Universitatea Craiova, singura echipă pe care o mai poate depăşi, dar locul 4 oferă posibilitatea disputării barajului pentru Conference League doar dacă U Cluj, care nu are licenţă pentru Europa, va câştiga finala Cupei României cu Sepsi.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a remizat în etapa precedentă, tot pe teren propriu, 0-0 cu Sepsi, iar în ultimele cinci meciuri din play-off a bifat două victorii, un egal şi două înfrângeri.

Rapid este însă neînvinsă în play-off pe teren propriu (două succese şi două remize), iar Marko Dugandzic a rămas golgheterul echipei, cu patru goluri în cele opt meciuri de până acum (atacantul croat este cel mai bun marcator din SuperLiga, cu 20 de reuşite).

Universitatea Craiova ocupă locul 4, cu 37 de puncte, cu cinci mai puţine decât CFR Cluj (care are un meci în plus disputat), şi încă mai speră la locul 3, care garantează participarea în Conference League dacă U Cluj se impune în finala cu Sepsi sau disputarea barajului pentru a treia competiţie europeană în cazul în care covăsnenii câştigă Cupa României.

Echipa antrenată de Eugen Neagoe vine după un egal pe teren propriu cu Farul, scor 1-1, şi a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi un eşec în ultimele cinci partide.

Oltenii n-au mai câştigat de trei meciuri, interval în care au acumulat doar două puncte, dar mizează pe cei doi atacanţi, Elvir Koljic şi Jovan Markovic, fiecare cu câte trei goluri marcate în play-off.

În sezonul regulat, Rapid s-a impus în tur, pe terenul celor de la Universitatea Craiova, scor 1-0 (Al. Ioniţă 51), pentru ca în retur cele două echipe să termine la egalitate în Giuleşti, scor 2-2 (Albu 24, Dugandzic 72, respectiv, Al. Creţu 5, Baiaram 19).

În meciul tur din play-off, disputat pe 16 aprilie 2023, Universitatea Craiova s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Rapid, scor 3-1 (Cîmpanu 38, Markovic 82, Roguljic 90+2, respectiv, Dugandzic 31p).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Rapid - Universitatea Craiova.

Rapid - Universitatea Craiova
X2
Cotă
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol