Farul - FCSB, meci contând pentru etapa a 9-a din play-off, este programat, duminică, 21 mai, de la ora 21:00, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Farul şi FCSB se întâlnesc în meciul care poate decide noua campioană a României, după cinci ani de dominaţie a celor de la CFR Cluj: cu o victorie, „marinarii” iau titlul, în timp ce orice alt rezultat amână deznodământul pentru ultima etapă.

Farul este pe locul 1, cu 47 de puncte, cu unul mai mult decât FCSB, cu care se află în luptă directă pentru titlul de campioană, şi vine după o remiză obţinută pe terenul celor de la Universitatea Craiova, scor 1-1.

Echipa antrenată de Gică Hagi a bifat două victorii, două egaluri şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din play-off, şi nu se poate baza pe cel mai bun marcator al ei, Denis Alibec (14 goluri în campionat), suspendat după ce a fost eliminant în partida din Bănie.

„Trebuie să prindem o zi foarte bună ofensiv, unde trebuie să controlăm ritmul şi intensitatea, iar defensiv să stăm foarte bine. Ne dorim cele trei puncte, ăsta este obiectivul, aceasta este mentalitatea. O victorie ne face campioni şi aşa putem crea o istorie la Constanța. Noi suntem pe primul loc, trebuie doar să rămânem acolo”, a declarat Gică Hagi înainte de Farul - FCSB.

FCSB ocupă locul 2, pe care nu-l mai poate pierde, cu 46 de puncte, şi vine după succesul cu CFR Cluj de pe Arena Naţională, scor 1-0, al patrulea în ultimele cinci meciuri disputate în play-off.

Echipa antrenată de Elias Charalambous nu are indisponibili şi merge la Ovidiu cu un Florinel Coman într-o formă excelentă (patru goluri marcate în play-off), dar şi cu moralul ridicat după trei victorii consecutive.

„Eu am venit aici să ajut, am venit de o scurtă perioadă. Contribuţia mea e una mică. Cel mai important s-a făcut înainte să vin eu. Ei au făcut foarte bine ce au făcut. Vom vedea la final dacă va ieşi bine”, a spus Elias Charalambous.

De menţionat că Farul a pierdut un singur meci pe teren propriu în acest sezon, 0-3 cu CFR Cluj, pe 23 ianuarie 2023, şi are cel mai bun atac din SuperLiga, cu 71 de goluri marcate, în timp ce FCSB este echipa cu cel mai bun parcurs din play-off, cu 17 puncte acumulate în opt partide.

Farul a câştigat ambele meciuri cu FCSB din sezonul regulat, 3-1 acasă (Alibec 23p, Doukoure 45+2, Grameni 77, respectiv, Compagno 70) şi 3-2 în deplasare (Alibec 56, Târnovanu 90+5a, Borza 90+6, respectiv, Cordea 47, Compagno 59p), dar bucureştenii s-au revanşat în play-off, când s-au impus, în tur, pe Arena Naţională, scor 2-1 (Compagno 35p, Fl. Coman 47, respective, Sali 51).

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Farul - FCSB.

Farul - FCSB GG


Cotă 1,67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime