Poli Iaşi - Dinamo, meci contând pentru etapa a 10-a (ultima) din play-off, este programat, duminică, 21 mai, de la ora 13:00, pe Stadionul Emil Alexandrescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Poli Iaşi şi Dinamo se întâlnesc într-un meci important doar pentru oaspeţi, care sunt obligaţi să obţină un rezultat mai bun decât cel pe care Oţelul Galaţi îl va realiza în meciul de acasă cu Unirea Dej, în condiţiile în care gazdele sunt virtual promovate şi nu mai pot pierde locul 1.

Poli Iaşi este lider, cu 57 de puncte, cu opt mai multe decât a doua clasată, Steaua, şi este singura echipă neînvinsă din play-off, cu patru victorii şi cinci rezultate de egalitate.

De altfel, ultima înfrângere a lui Poli Iaşi datează din 21 octombrie 2022, 0-1 pe terenul celor de la CSM Slatina (nu a mai pierdut acasă în campionat din toamna lui 2021).

Echipa antrenată de Leo Grozavu vine după remiza obţinută pe terenul celor de la Unirea Dej, scor 1-1, iar în ultimele cinci partide a înregistrat trei victorii şi două egaluri.

Moldovenii şi-au trimis deja în vacanţă cei mai importanţi jucători, astfel că vor alinia la meciul cu Dinamo o echipă experimentală, alcătuită din rezerve sau jucători tineri care au prins puţine minute în acest sezon.

„Sunt convins că stadionul va fi plin, primim trofeul de câştigători, ne dorim să ieşim cu fruntea sus. Ne bucurăm că toţi ochii vor fi aţintiţi asupra meciului nostru. Nu mă interesează cine va mai promova, nu am preferinţe”, a declarat Leo Grozavu.

Dinamo este pe locul 3, cu 46 de puncte, tot atâtea câte are şi Oţelul Galaţi, dar la egalitate de puncte după cele 10 etape va fi dezavantajată de criteriul numărului de puncte obţinut în sezonul regulat.

Astfel, pentru a promova direct (Steaua nu mai poate pierde locul 2, dar nu are drept de promovare), echipa lui Ovidiu Burcă este nevoită să obţină un rezultat mai bun decât cel pe care Oţelul Galaţi îl va realiza în meciul cu Unirea Dej, de pe teren propriu, programat tot duminică, 21 mai, de la aceeaşi oră, 13:00.

„Întotdeauna realitatea a bătut calculele. Sunt dinamovişti acolo, dar dincolo de simpatiile pe care le au unii sau alţii, în momentul în care eşti implicat la altă echipă, nu la Dinamo, îţi dorești ca echipa ta să câştige. Nu cred că ne va face nimeni niciun cadou”, a declarat Ovidiu Burcă.

Poli Iaşi a câştigat ambele meciuri disputate cu Dinamo în aceastpă ediţie de campionat, 1-0 pe teren propriu în sezonul regulat, pe 25 noiembrie 2022 (Hlistei 49), şi cu 3-1 în deplasare, în turul din play-off, pe 25 aprilie 2023 (Harrision 42, A. Roman 57, 68, respective, Ghezali 21).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Poli Iaşi - Dinamo.

Poli Iaşi - Dinamo PsF2


Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol