Chindia - Voluntari, meci contând pentru etapa a 9-a din play-out, este programat, vineri, 19 mai, de la ora 20:00, pe Stadionul Eugen Popescu din Târgovişte, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Chindia şi Voluntari se întâlnesc într-unul din cele două meciuri ale ultimei etape care vor decide a doua echipă retrogradată direct, după Mioveni, şi a doua echipă care juca barajul de menţinere-promovare, după UTA.

Calculele sunt simple: pentru a rămâne pe loc de baraj, Chindia are nevoie în meciul cu Voluntari de victorie doar dacă FC Argeş va câştiga partida de pe teren propriu cu Petrolul, orice altă combinaţie de rezultate fiind în favoarea ei.

Chindia este pe locul 8, cu 22 de puncte, cu unul mai mult decât FC Argeş, echipa de pe locul 9, direct retrogradabil, şi la trei în urma celor de la UTA, pe care o poate depăşi dacă va câştiga meciul cu Voluntari, iar arădenii (care au beneficiat de rotunjirea punctajului la finalul sezonului regulat) vor pierde acasă cu FC U Craiova.

Echipa antrenată de Anton Petrea a pierdut cinci din ultimeme şase partide din play-out, ultima chiar în etapa precedentă, 0-2 în deplasare cu U Cluj.

Chindia va juca din nou acasă la Târgovişte, Stadionul Eugen Popescu urând să găzduiască primul meci de primă ligă al echipei locale după o pauză de 25 de ani şi primul meci după patru ani de la ultima promovare (mai exact, după trei ani, 11 luni şi 27 de zile).

Voluntari ocupă locul 3, cu 33 de puncte, şi este sigură de meciul eliminatoriu cu FC U Craiova pentru desemnarea echipei care va juca barajul pentru Conference League cu locul 3 din play-off (sau locul 4, dacă U Cluj, echipă fără licenţă europeană, va câştiga finala Cupei României cu Sepsi).

Deoarece Petrolul şi Hermannstadt nu au nici ele licenţă europeană, singura necunoscută a meciului dintre Voluntari şi FC U Craiova este echipa care va fi gazdă: regulamentul prevede că partida se va juca pe terenul echipei mai bine clasate (în acest moment oltenii, care joacă în deplasare cu UTA, au două puncte avans).

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu este neînvinsă în play-out (patru victorii şi patru remize), ajungând în total la 12 meciuri consecutive fără înfrângere în SuperLiga, iar în etapa precedentă s-a impus acasă, 2-0 cu Botoşani.

În meciurile din sezonul regulat, Chindia s-a impus în tur, pe terenul celor de la Voluntari, cu 3-0 (Popadiuc 14, 68, 82), pentru ca, în retur, la Ploieşti, scorul să fie egal, 1-1 (Cooper 71 / Damaşcan 15).

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Chindia - Voluntari.

Chindia - Voluntari 1X

Cotă 1,36


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime