Leverkusen - Roma, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din Liga Europa, este programat, joi, 18 mai, de la ora 22:00, pe BayArena, şi va fi transmis în direct de platforma de streaming Voyo.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Leverkusen speră la un loc în marea finală a competiţiei, dar porneşte cu şansa a doua la calificare după ce, în prima maşă, pe Olimpico, Roma s-a impus cu 1-0 (Bove 63).

Leverkusen este pe locul 7 în Bundesliga, la egalitate de puncte cu Wolfsburg, echipa de pe locul 6, care asigură prezenţa în Conference League, în condiţiile în care distanţa până la locul 5, care permite participarea în Europa League, este de şapte puncte, când mai sunt de disputat doar două etape.

„Farmaciştii” au remizat în ultima etapă de campionat, 1-1 pe terenul celor de la Stuttgart, şi au doar o victorie în ultimele cinci partide din Bundesliga (în rest, trei egaluri şi o înfrângere).

Echipa antrenată de Xabi Alonso a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 3 o grupă de Liga Campionilor din care s-au calificat Porto şi Club Brugge, apoi a ajuns în Liga Europa, unde a trecut de Monaco, 2-3 (a) şi 3-2, 5-3 după penalty-uri (d), de Ferencvaros, 2-0 (a) şi 2-0 (d), şi de Union Saint-Gilloise, 1-1 (a) şi 4-1 (d).

Cea mai mare performanţă a lui Leverkusen în Europa League este câştigarea trofeului în ediţia 1987-1988 (Cupa UEFA), după o finală cu Espanyol, 0-3 (d) şi 3-0, 3-2 după penalty-uri (a).

Roma ocupă locul 6 în Serie A, care i-ar permite accesul în Conference League, competiţie pe care a câştigat-o în sezonul trecut (1-0 în finala de la Tirana cu Feyenoord), având şanse mici să mai prindă un loc de Liga Campionilor (este la şapte puncte de Lazio, echipa de pe locul 4, cu trei etape înainte de finalul campionatului).

Capitolinii au remizat în ultimul meci din Serie A, 0-0 în deplasare cu Bologna, fiind fără victorie de cinci partide (trei rezultate de egalitate şi două eşecuri).

Echipa antrenată de Jose Mourinho a ajuns în semifinalele din Europa League după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Betis şi din care au mai făcut parte Ludogoreţ şi HJK Helsinki (trei victorii, un egal, două înfrângeri), apoi a trecut de RB Salzburg, 0-1 (d) şi 2-0 (a), de Real Sociedad, 2-0 (a) şi 0-0 (d), şi de Feyenoord, 0-1 (d) şi 4-1 după prelungiri (a).

Cea mai mare performanţă a celor de la Roma în Europa League este finala din 1991 (competiţia se numea Cupa UEFA), pierdută în faţa lui Inter, 0-2 (d) şi 1-0 (a).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară într-o „dublă” europeană în sezonul 2015-2016 din Liga Campionilor, în faza grupelor, când după 4-4 la Leverkusen, Roma s-a impus acasă cu 3-2.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Leverkusen - Roma.

Leverkusen - Roma 1X

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime