Manchester City - Real Madrid, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 17 mai, de la ora 22:00, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City speră să-şi ia revanşa în faţa lui Real Madrid după eliminarea din sezonul trecut, tot în faza semifinalelor, după ce, în prima manşă, pe Santiago Bernabeu, scorul a fost egal, 1-1 (Vinicius 36, respectiv, De Bruyne 67).

Manchester City este lider în Premier League, cu două etape înainte de finalul sezonului intern, cu patru puncte peste a doua clasată, Arsenal, având şi un meci mai puţin disputat.

„Cetăţenii” s-au impus în ultima etapă de campionat pe terenul lui Everton, scor 3-0, şi se pregătesc pentru al nouălea titlu din istoria clubului (ar fi al cincilea de la venirea lui Pep Guardiola, al treilea consecutiv).

Echipa lui Pep Guardiola s-a calificat în această fază a competiţiei după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Dortmund, Sevilla şi Copenhaga (patru victorii şi două remize), în optimile de finală a trecut de RB Leipzig, 1-1 (d) şi 7-0 (a), iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Bayern Munchen, 3-0 (a) şi 1-1 (d).

Cea mai bună performanţă a lui Manchester City în Liga Campionilor este finala disputată în sezonul 2020-2021, la Porto, pierdută în faţa lui Chelsea, scor 0-1.

Real Madrid ocupă locul 2 în LaLiga (Barcelona este virtual campioană când mai sunt de disputat patru etape) şi a cucerit deja un trofeu în acest sezon, Cupa Spaniei, după 2-1 în finala cu Osasuna.

În ultima partidă de campionat, „albii” s-au impus acasă, 1-0 cu Getafe, la capătul unui meci în care mai mulţi titulari au fost menajaţi.

Echipa lui Carlo Ancelotti a ajuns în sferturile de finală după ce a terminat pe locul 1 o grupă cu Leipzig, Şahtior Doneţk şi Celtic (patru victorii, o remiză şi o înfrângere), apoi a trecut în optimile de finală de Liverpool, 5-2 (d) şi 1-0 (a), şi în sferturile de finală de Chelsea, 2-0 (d) şi 2-0 (a).

Real Madrid a câştigat de 14 ori trofeul Champions League, ultima oară chiar în ediţia precedentă, la Paris, după o finală cu Liverpool, scor 1-0 (a mai pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei).

Cele două echipe reeditează semifinala din ediţia trecută a competiţiei, atunci când Real Madrid se califica dramatic în faţa lui Manchester City, după 3-4 în deplasare şi 3-1 acasă (după prelungiri), într-o finală care avea să-i aducă al 14-lea trofeu din istoria sa.

Echipele probabile

Manchester City: Ederson - Walker, Ruben Dias, Akanji - Stones, Rodri - Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Manchester City - Real Madrid.

Manchester City - Real Madrid PsF1


Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol