Luton - Sunderland, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare în Premier League, este programat, marţi, 16 mai, de la ora 22:00, pe Kenilworth Road.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Sunderland porneşte cu prima şansă în faţa lui Luton în meciul care va decide prima finalistă a play-off-ului pentru promovare după ce, în prima manşă, disputată la 13 mai 2023, pe Stadium of Light, s-a impus cu 2-1 (Diallo 39, Hume 63, respectiv, Adebayo 11).

Luton a terminat pe locul 3 în Championship şi este la al doilea play-off consecutiv, după ce în sezonul trecut, când a terminat pe locul 6, a fost eliminată, în semifinale, de Huddersfield (1-1 acasă şi 0-1 în deplasare).

Echipa este antrenată din vara anului trecut de Rob Edwards, un fost fotbalist lansat de Aston Villa, pentru care a bifat opt apariţii în Premier League, dar care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Championship, unde a jucat însă pentru echipe importante, precum Wolverhampton, Crystal Palace, Barnsley sau Norwich.

Luton nu era printre favoritele la promovare la începutul sezonului, dar a reuşit să termine pe locul 3, cu 80 de puncte, cu 11 puncte mai puţine decât Sheffield United, echipa de pe locul 2, care a promovat direct, alături de câştigătoarea campionatului, Burnley.

Deşi a fost înfiinţată în 1885, acum 138 de ani, Luton nu a evoluat niciodată în Premier League şi are doar şase sezoane petrecute în Championship (2005-2007 şi 2019-2023) în toată istoria sa.

Sunderland a încheiat pe locul 6 în Championship, cu 69 de puncte, la egalitate cu Blackburn, echipa care a terminat pe 7, intrând în play-off-ul de promovare datorită golaverajului superior.

Tony Mowbray, un fost fotbalist cu zece sezoane la Middlesbrough, patru la Celtic şi cinci la Ipswich, este antrenorul echipei din vara anului trecut şi are în palmares o promovare în Premier League cu West Bromwich Albion, în 2008 (În 2018 a promovat cu Blackburn din League One în Championship).

Sunderland este una dintre echipele cu tradiţie din Anglia, cu şase titluri (ultimul, în 1936) şi două cupe naţionale (ultima în 1973) în palmares, iar ultima oară a evoluat în Premier League în sezonul 2016-2017 (a retrogradat de două ori consecutiv, până în League One, de unde a promovat în vara anului trecut în Championship).

În afara meciului din tur, cele două echipe au remizat de două ori în sezonul regulat de Championship, 1-1 în tur, la Luton şi tot 1-1 în retur, la Sunderland.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Luton - Sunderland.

Luton - Sunderland 1X

Cotă 1,28


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime