Inter - Milan, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din Liga Campionilor, este programat, marţi, 16 mai, de la ora 22:00, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Inter porneşte cu prima şansă în faţa marii rivale locale Milan pentru calificarea în finală, după ce s-a impus în prima manşă cu 2-0 (Dzeko 8, Mkiztaryan 11).

Inter a jucat ultima finală în Liga Campionilor în 2010, când s-a impus în faţa lui Bayern Munchen (2-0 la Madrid), iar Milan în 2007, cucerind, de asemenea, trofeul, în faţa lui Liverpool (2-1 la Atena).

Inter este pe locul 3 în Serie A, la cinci puncte în faţa lui Milan, care ocupă locul 5, cu doar trei etape înainte de finalul sezonului intern, şi practic nu mai poate pierde poziţia de Champions League.

Nerazzurrii au câştigat meciul din week-end-ul trecut, din campionat, scor 4-2 acasă cu Sassuolo, deşi mai mulţi titulari au fost menajaţi pentru marele meci cu Milan.

Echipa lui Simone Inzaghi a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Bayern Munchen şi din care au mai făcut parte Barcelona şi Viktoria Plzen (trei victorii, o remiză, două înfrângeri), apoi a trecut de Porto în optimile de finală, 1-0 (a) şi 0-0 (d), şi de Benfica în „sferturi”, 2-0 (d) şi 3-3 (a).

Inter a câştigat de trei ori Liga Campionilor, ultima oară în sezonul 2009-2010, după un ultim act cu Bayern Munchen, scor 2-0 pe Santiago Bernabeu din Madrid, şi a mai pierdut alte două finale.

Milan este pe locul 5 în Serie A, la patru puncte distanţă de locul 4, ocupat de Lazio, şi mai poate spera la un loc de Liga Campionilor doar dacă Juventus (locul 3) va fi sancţionată sau interzisă în cupele europene din cauza neregulilor financiare.

Rossonerii au pierdut în ultima etapă de campionat, 0-2 pe terenul celor de la Spezia, echipa aflată pe loc retrogradabil, menajând, la rândul lor, mai mulţi oameni de bază.

Echipa antrenată de Stefano Pioli a ajuns în semifinale după ce terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Chelsea şi din care au mai făcut parte Salzburg şi Dinamo Zagreb (trei victorii, un egal şi două înfrângeri), apoi le-a eliminat pe Tottenham în „optimi”, 1-0 (a) şi 0-0 (d), şi pe Napoli în sferturile de finală, 1-0 (a) şi 1-1 (d).

Milan este a doua cea mai titrată echipă din istoria Champions League, cu şapte trofee în palmares (doar Real Madrid are mai multe, 14), ultimul fiind cucerit în 2007 (a mai pierdut de cinci ori în ultimul act al competiţiei).

În meciurile acestui sezon de Serie A, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Milan în tur cu 3-2 (R. Leao 28, 60, Giroud 54, respectiv, Brozovic 21, Dzeko 67) şi Inter în retur cu 1-0 (Lautaro 34).

De asemenea, pe 18 ianuarie 2023, în Supercupa Italiei, disputată la Riad (Arabia Saudită), a fost Milan - Inter 0-3 (Dimarco 10, Dzeko 21, Lautaro 77).

Echipele probabile

Inter: Onana - Bastoni, Acerbi, Darmian - Dumfries, Calhanoglu, Barella, Mkhitaryan, Dimarco - Lautaro, Dzeko.

Milan: Maignan - Calabria, Tomori, Kjaer, Theo Hernandez - Tonali, Pobega - Saelemaekers, Brahim Diaz, Leao - Giroud.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauza sau la finalul meciului Inter - Milan.

Inter - Milan
PsF X

Cotă
1,67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol