Dinamo - Steaua, meci contând pentru etapa a 9-a din play-off, este programat, luni, 15 mai, de la ora 20:30, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi Steaua se întâlnesc într-un meci care va decide soarta „câinilor roşii” în acest sezon, în condiţiile în care pentru „militari”, care nu au drept de promovare, este vorba doar despre orgoliu.

Dinamo este pe locul 4, cu 43 de puncte, la trei puncte în urma celor de la Oţelul Galaţi (Poli Iaşi este virtual promovată şi virtual câştigătoare a play-off-ului, iar Steaua, echipa de pe locul 2, nu poate accede în SuperLiga), şi are patru puncte peste următoarele clasate, Unirea Dej şi Gloria Buzău.

La o eventuală egalitate de puncte, Oţelul Galaţi are avantajul punctajului mai mare în sezonul regulat, dar echipa antrenată de Ovidiu Burcă speră să-şi consolideze măcar locul de baraj, în ultima etapă urmând să joace în deplasare cu Poli Iaşi, singura echipă neînvinsă din play-off.

Dinamo vine după o victorie importantă pe terenul celor de la Oţelul Galaţi, scor 2-0, dar precedentele două meciuri, în care a remizat cu Gloria Buzău, scor 2-2 (d), şi cu Unirea Dej, scor 0-0 (a), i-au diminuat mult şansele la promovarea directă.

Steaua ocupă locul 2, cu 49 de puncte, dar nu are drept de promovare, motiv pentru care a stârnit furia celor de la Dinamo.

„Steaua joacă cu o anumită intensitate nişte meciuri şi cu altă intensitate alte meciuri. Din păcate, noi am jucat într-un play-off oarecum trunchiat. Se ştie clar că Steaua îşi dă ultima suflare cu noi pe teren. Nu ştiu ce o să urmeze, din păcate, o echipă a denaturat un pic competiţia în acest play-off”, a declarat Andrei Nicolescu, unul dintre acţionarii lui Dinamo.

Steaua a pierdut ultimul meci, scor 1-5 pe terenul celor de la Poli Iaşi, iar antrenorul Daniel Opriţa a ajuns la capătul răbdării: „Dacă se va mai continua din vară, vedem ce există, ce proiect, ce se poate face. Sper ca la meciul cu Dinamo jucătorii să dea totul şi să încerce să ajute clubul, pentru că de asta sunt plătiţi”.

Steaua s-a impus în ambele meciuri cu Dinamo din acest sezon, 2-1 în deplasare, în sezonul regulat, pe 9 septembrie 2022 (Pacionel 44, Chipirliu 50, respectiv, Ghezali 41), şi 2-0 acasă, în partida tur din play-off, pe 19 aprilie 2023 (Chipirliu 19p, 29).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Dinamo - Steaua.

Dinamo - Steaua
X2
Cotă
1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol