Espanyol - Barcelona, meci contând pentru etapa a 34-a din campionatul Spaniei, este programat, duminică, 14 mai, de la ora 22:00, pe Estadi Cornella - El Prat, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Espanyol şi Barcelona se află în situaţii diametral opuse înainte de derby-ul oraşului şi al Cataloniei: gazdele mai speră într-o minune pentru a evita retrogradarea, iar oaspeţii se pregătesc să devină campioni încă din acest week-end.

Espanyol este pe locul 19, penultimul, cu 31 de puncte, la trei puncte în urma celor de la Valencia, care este pe locul 17, ultimul care asigură menţinerea în LaLiga, şi la patru puncte distanţă de Valladolid şi Cadiz, alte două contracandidate la evitarea retrogradării.

Echipa antrenată de Luis Garcia (care l-a înlocuit, recent, pe Diego Martinez) vine după o înfrângere, 2-3 pe terenul celor de la Sevilla (deşi a condus cu 2-1), iar în ultimele cinci meciuri a bifat o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri (a câştigat un singur meci din ultimele zece disputate în campionat).

Cu toate acestea, Espanyol dă al patrulea marcator al campionatului, pe Joselu, cu 14 goluri înscrise în acest sezon din LaLiga.

Barcelona este lider, cu 82 de puncte, cu 11 mai multe decât a doua clasată, Real Madrid.

Cu trei victorii, un egal şi un eşec în ultimele cinci partide, echipa antrenată de Xavi Hernandez vine după două succese consecutive, ambele pe teren propriu, 4-0 cu Betis şi 1-0 cu Osasuna, dar este fără victorie în ultimele două deplasări, 0-0 cu Getafe şi 1-2 cu Rayo Vallecano.

Cel mai bun marcator al echipei şi, totodată, al campionatului, este Robert Lewandowski, cu 19 reuşite în acest campionat (Barcelona a înscris 60 de goluri şi a primit doar 11, având cea mai bună defensivă din LaLiga).

De-a lungul timpului, cele două mari rivale din Catalonia s-au întâlnit de 215 ori în toate competiţiile: Barcelona are 125 de succese, Espanyol s-a impus de 44 de ori, iar alte 46 de partide s-au încheiat la egalitate.

În meciul din tur, disputat pe Camp Nou, pe 31 decembrie 2022, Barcelona şi Espanyol au terminat la egalitate, scor 1-1 (Marcos Alonso 7, respectiv, Joselu 73p).

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Espanyol - Barcelona.

Espanyol - Barcelona

2
Cotă

1.62

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime