​FCSB - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 8-a din play-off, este programat, duminică, 14 mai, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB şi CFR Cluj se întâlnesc într-un meci în care fiecare dintre cele două echipe îşi joacă ultima şansă pentru titlu, în cazul gazdelor, respectiv, pentru cupele europene, în cazul oaspeţilor.

FCSB este pe locul 2, cu 43 de puncte, şi are nevoie de victorie pentru a nu pierde contactul cu liderul Farul Constanţa, pe terenul căruia se va deplasa chiar în etapa viitoare pentru un meci care ar putea decide campioana.

Echipa lui Elias Charalambous a bifat trei victorii în ultimele patru partide din play-off, ultima chiar în etapa precedentă, tot pe Arena Naţională, scor 3-1 cu Sepsi.

De asemenea, FCSB vine după şase meciuri consecutive fără eşec pe teren propriu (patru victorii şi două rezultate de egalitate), iar în play-off le-a învins în Capitală pe Farul Constanţa şi Sepsi, în vreme ce cu Universitatea Craiova a terminat la egalitate.

„Avem un alt meci dificil, pentru mine va fi cel mai dificil meci. Ştim că vom înfrunta campioana ultimilor ani, aşa că realizăm cât de greu va fi. Dacă nu vom face totul bine în acest meci, se va uita tot ce am realizat în etapele trecute. CFR Cluj este o echipă mare, cu jucători de calitate”, a declarat Elias Charalambous.

CFR Cluj are 39 de puncte şi se luptă cu Universitatea Craiova pentru locul 3, care permite disputarea unui baraj cu învingătoarea meciului FC U Craiova - FC Voluntari pentru un loc în Conference League (locul 4 oferă această şansă doar dacă U Cluj, echipă fără licenţă europeană, va câştiga finala Cupei României cu Sepsi).

Ardelenii vin după o serie dezastruoasă de patru meciuri fără victorie, trei în play-off, 0-1 cu Farul Constanţa (d), 1-3 cu Rapid (d) şi 1-1 cu Universitatea Craiova (a), şi unul în semifinalele din Cupa României, fiind eliminată după 0-3 cu Sepsi (d).

De altfel, CFR Cluj are o victorie în cele şapte meciuri de până acum din play-off, 2-1 pe teren propriu cu Sepsi (de patru ori a terminat la egalitate şi de două ori a pierdut).

În aceste condiţii, Dan Petrescu se gândeşte să plece de la CFR Cluj, marele impediment fiind clauza de reziliere de 400.000 de euro pe care partea care denunţă contractul trebuie să o achite.

„S-ar putea să aibă o ofertă foarte bună, pe care îi va fi foarte greu să o refuze. El rămâne acelaşi antrenor valoros. E o clauză, există echipe care au aceşti bani, 400.000 de euro”, a declarat preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj.

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare dintre ele câştigând pe terenul adversarei, CFR Cluj pe Arena Naţională, cu 1-0, pe 15 decembrie 2022 (Janga 69), iar FCSB, la Cluj-Napoca, cu 1-0, pe 5 februarie 2023 (Edjouma 88), în timp ce în meciul tur din play-off au remizat în Ardeal, pe 9 aprilie 2023, scor 1-1 (Bîrligea 19, respectiv, Fl. Coman 68).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la fnalul meciului FCSB - CFR Cluj.

FCSB - CFR Cluj
PsF1

Cotă
1,65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol