Universitatea Craiova - Farul Constanţa, meci contând pentru etapa a 8-a din play-off, este programat, sâmbătă, 13 mai, de la ora 21:30, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Universitatea Craiova şi Farul Constanţa se întâlnesc în cel mai interesant meci al etapei a 8-a din play-off, ambele echipe fiind în luptă pentru obiective, gazdele dorindu-şi un loc în cupele europene, iar oaspeţii fiind favoriţi la câştigarea campionatului.

Universitatea Craiova are 36 de puncte şi este la doar trei puncte de locul 3, ocupat de CFR Cluj, care asigură prezenţa la barajul pentru Conference League (locul 4 oferă această posibilitate doar dacă U Cluj, care nu are licenţă europeană, va câştiga finala Cupei României cu Sepsi).

Echipa antrenată de Eugen Neagoe vine după două meciuri în care a acumulat un singur punct, 1-2 acasă cu FCSB şi 1-1 în deplasare cu CFR Cluj, iar după partida cu Farul Constanţa se va deplasa în Giuleşti pentru un duel decisiv cu Rapid.

„Va fi un meci frumos. Totdeauna am aşteptat meciurile cu Farul pentru că au fost spectaculoase. Goluri multe, răsturnări de scor, o nebunie. Avem nevoie de Europa. Vrem să mergem acolo din nou. Ar fi o continuitate de şapte ani. Trebuie neapărat să câştigăm acest meci”, a declarat patronul oltenilor, Mihai Rotaru.

Farul Constanţa este pe locul 1, cu 46 de puncte, cu trei puncte mai multe decât FCSB şi cu şapte puncte mai multe decât CFR Cluj, şi este la mâna ei pentru a deveni campioană (în ultimele două etape le va întâlni acasă pe FCSB şi în deplasare pe CFR Cluj).

„Marinarii” vin după cea mai spectaculoasă victorie din acest sezon, 7-2 acasă cu Rapid, dar nu au câştigat nici un meci în deplasare în acest play-off (au două egaluri, cu Rapid şi Sepsi, şi o înfrângere, cu FCSB).

„Meciul de la Craiova... un adversar foarte bun, complet, trebuie să facem un meci mare. Ideea noastră e să ne concentrăm la jocul nostru, să demonstrăm că suntem cei mai buni. Noi pregătim meciurile la fel, trebuie să analizăm bine adversarul, e talentat, e foarte bun, e o deplasare dificilă. Dacă jucăm cum am jucat cu Rapid, vom câştiga tot la fel, cu goluri multe”, a spus Gică Hagi, patronul şi antrenorul celor de la Farul Constanţa.

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare reuşind să câştige pe teren propriu, Universitatea Craiova în tur cu 4-3 (Markovic 26, 66, A. Ivan 44, Nistor 71, respectiv, Vl. Morar 2, Torje 33, 41), iar Farul Constanţa în retur cu 2-1 (Ad. Mazilu 6, Larie 34p, respectiv, Nistor 59).

În meciul din turul play-off-ului, Farul Constanţa s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Universitatea Craiova, pe 8 aprilie 2023, scor 3-2 (L. Munteanu 17, Grameni 54, Larie 84p, respectiv, Koljic 9, Cîmpanu 48).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Universitatea Craiova - Farul Constanţa.

Universitatea Craiova - Farul Constanţa
X2
Cotă
1,53

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime