​Glasgow Rangers - Celtic Glasgow, meci contând pentru etapa a 35-a din campionatul Scoţiei, este programat, sâmbătă, 13 mai, de la ora 14:30, pe Ibrox Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Glasgow Rangers şi Celtic Glasgow se întâlnesc într-un nou episod din Old Firm, unul dintre cele mai vechi derby-uri din istoria fotbalului, primul meci având loc pe 28 mai 1888.

Glasgow Rangers este pe locul 2, cu 82 de puncte, la 13 puncte în urma lui Celtic Glasgow, şi nu mai poate pierde această poziţie, care îi asigură participarea în tururile preliminare din Champions League.

Echipa lui Michael Beale vine după o victorie în campionat, scor 1-0 acasă cu Aberdeen, succes precedat însă de o înfrângere în confruntarea de pe teren propriu cu Celtic Glasgow din semifinalele Cupei Scoţiei, scor 0-1, în urma căreia a ratat prezenţa în marea finală şi ocazia de a cuceri un trofeu în acest sezon.

Ianis Hagi (24 de ani) a fost titular la meciul cu Aberdeen, pentru prima oară după aproape trei luni, în care a jucat 66 de minute, fiind de aşteptat să fie măcar rezervă la derby-ul cu marea rivală.

„Iubesc să fiu la acest club, iubesc fanii, aşa cum probabil ştiu şi ei. Mi-am dedicat viitorul clubului, semnând prelungirea de contract. Ce le pot spune fanilor este că sunt dedicat revenirii la cea mai bună condiţie fizică cât de curând posibil, astfel încât să joc cât mai mult. Să port acest tricou şi să joc pentru Glasgow Rangers mă face fericit”, a declarat Ianis Hagi.

De menţionat că Glasgow Rangers deţine recordul de titluri de campioană a Scoţiei, cu 55 de trofee, ultimul fiind cucerit în sezonul 2020-2021.

Celtic Glasgow ocupă locul 1 şi este virtual campioană, pentru a 53-a oară în istoria sa (este al doilea titlu consecutiv), iar în runda precedentă s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Hearts of Midlothian (mai sunt de disputat patru etape).

De asemenea, echipa antrenată de Ange Postecoglou s-a calificat şi în finala Cupei Scoţiei, în care pleacă favorită în faţa celor de la Inverness, locul 6 în Scottish Championship (liga a doua scoţiană).

Celtic Glasgow a câştigat ultimele trei meciuri cu Glasgow Rangers, toate disputate în 2023, 2-1 în deplasare în finala Cupei Ligii Scoţiei, 3-2 acasă în turul din play-off şi 1-0, pe terenul adversarei, în semifinalele din Cupa Scoţiei.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Glasgow Rangers - Celtic Glasgow.

Glasgow Rangers - Celtic Glasgow
X2
Cotă
1,42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol