Rapid - Sepsi, meci contând pentru etapa a 8-a din play-off, este programat, vineri, 12 mai, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Rapid şi Sepsi se întâlnesc într-un meci al orgoliilor, cele două echipe nefiind implicate în niciun obiectiv legat de campionat în acest final de sezon.

Rapid este pe locul 5, cu 34 de puncte, la cinci puncte în urma lui CFR Cluj, echipa de pe locul 3, ultimul care asigură prezenţa la barajul pentru Conference League (locul 4 oferă această şansă doar dacă U Cluj, care nu are licenţă pentru cupele europene, câştigă finala Cupei României în faţa lui Sepsi).

Giuleştenii vin după una dintre cele mai mari umilinţe din istoria clubului, înfrângerea cu 2-7 suferită în etapa precedentă pe terenul celor de la Farul, în urma căreia Rapid a devenit echipa cu cea mai slabă defensivă din play-off, cu 16 goluri încasate în şapte meciuri.

În aceste condiţii, deşi oficial este încă susţinut de cei doi acţionari, Victor Angelescu şi Dan Şucu, Adrian Mutu nu mai este sigur de postul său, vehiculându-se deja primul nume de înlocuitor, Marius Măldărăşanu, fostul jucător al giuleştenilor reuşind un sezon peste aşteptări cu Hermannstadt.

„Sunt aceiaşi jucători care au câştigat cu FCSB şi CFR. Ne pare rău pentru suporteri, suntem datori să câştigăm următorul meci”, a spus Adrian Mutu.

Sepsi ocupă locul 6, cu 25 de puncte, şi rămâne cu un singur obiectiv în acest sezon, câştigarea Cupei României pentru al doilea an la rând, lucru care i-ar permite o nouă participare în Conference League.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a acumulat doar patru puncte în play-off şi a câştigat un singur meci, chiar cel din tur cu Rapid, iar în etapa precedentă a pierdut în Capitală, scor 1-3 cu FCSB (Sepsi a cedat, de altfel, în fiecare din ultimele cinci meciuri jucate în deplasare).

„Noi trebuie să jucăm bine, să fim pregătiţi pentru ultimul meci, finala de Cupa României”, a declarat antrenorul italian al celor de la Sepsi.

În partidele din sezonul regulat, giuleştenii au câştigat de fiecare dată, 2-1 la Sf. Gheorghe (Sefer 27, Al. Ioniţă 45+2, respectiv, Rondon 21p) şi 3-0 în Giuleşti (Dugandzic 5, 13, 19p), iar în meciul din tur, din play-off, Sepsi s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Rapid cu 2-0 (Tudorie 26, Ştefănescu 86).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid - Sepsi.

Rapid - Sepsi 1X

Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime