Oţelul - Dinamo, meci contând pentru etapa a 8-a din play-off, este programat, joi, 11 mai, de la ora 20:30, la Galaţi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Oţelul şi Dinamo se întâlnesc în cel mai important meci din play-off, care poate decide a doua echipă care va promova direct în SuperLiga.

Oţelul este pe locul 3, cu 46 de puncte, cu şase puncte mai multe decât Dinamo, şi cu o victorie îşi poate asigura matematic promovarea, în condiţiile în care Poli Iaşi, liderul clasamentului, este virtual promovată, iar Steaua, echipa de pe locul 2, nu are drept de promovare.

Pentru gruparea din Galaţi ar fi a doua promovare consecutivă, tot cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, după ce în vara anului trecut reuşea să urce din Liga 3 în Liga 2, în urma barajului cu Dante Botoşani (1-1 în deplasare şi 3-0 acasă).

Echipa antrenată de Dorinel Munteanu vine după două etape în care a acumulat un singur punct, 0-2 cu Poli Iaşi şi 1-1 cu Steaua, ambele meciuri fiind disputate în deplasare, şi are cea mai slabă defensivă din play-off, cu zece goluri încasate în şapte etape.

„Eu sper că jucătorii noştri vor rămâne concentraţi și pentru meciul cu Dinamo. Este un joc decisiv. Noi avem un meci greu împotriva lor și vrem să câștigăm, pentru a merge direct în SuperLigă. Se poate termina totul. În meciurile de acasă am fost împinşi de public de la spate”, a declarat Dorinel Munteanu.

Dinamo ocupă locul 4, cu 40 de puncte, şi doar o victorie o mai poate ţine în cursa pentru promovarea directă, în timp ce o înfrângere i-ar aduce emoţii chiar şi pentru locul de baraj, în condiţiile în care Gloria Buzău (locul 5) are 39 de puncte, iar Unirea dej (locul 6) a acumulat 36 de puncte.

„Câinii roşii” merg la Galaţi după două remize, 2-2 în deplasare cu Gloria Buzău şi 0-0 acasă cu Unirea Dej, iar după meciul cu Oţeul va disputa un meci de foc împotriva celor de la Steaua.

„În play-off, orice rezultat este posibil. Echipele sunt aproximativ egale. Sunt meciuri foarte tari. Nu e nimic pierdut, mai sper la promovarea directă. Mergem la Galaţi şi o să facem un meci bun”, a declarat Ovidiu Burcă, antrenorul celor de la Dinamo.

În meciurile din acest sezon, ambele cu Dinamo gazdă, Oţelul s-a impus pe 16 august 2022, în sezonul regulat, cu 3-1 (Gorovei 33, Maxim 56, Cârjan 66, respectiv, Buhăescu 45+2), dar bucureştenii şi-au luat revanşa în partida tur din play-off, când au câştigat cu 3-0 (Ghezali 62, 87, Ţîră 90+5).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Oţelul - Dinamo.

Oţelul - Dinamo 1X

Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol