Poli Iaşi - Steaua, meci contând pentru etapa a 8-a din play-off, este programat, miercuri, 10 mai, de la ora 19:00, pe Stadionul Emil Alexandrescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Poli Iaşi şi Steaua, primele două clasate, se întâlnesc în derby-ul Ligii 2, unul fără miză însă, în condiţiile în care gazdele sunt promovate matematic, iar oaspeţii nu au drept de promovare.

Poli Iaşi este pe locul 1, cu 53 de puncte, cu patru puncte mai multe decât Steaua şi cu şapte puncte în faţa celor de la Oţelul Galaţi, fiind singura echipă neînvinsă până acum din play-off.

De altfel, moldovenii n-au pierdut nici un meci pe teren propriu în acest sezon, inclusiv în sezonul regulat, iar ultima înfrângere datează din 21 octombrie 2022, 0-1 în deplasare cu CSM Slatina.

Echipa antrenată de Leo Grozavu a înregistrat trei victorii şi patru rezultate de egalitate în play-off, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Gloria Buzău, scor 1-1.

Steaua ocupă locul 2, cu 49 de puncte, şi a avut un parcurs modest în play-off, cu două victorii, trei remize şi două înfrângeri, iar în etapa precedentă a remizat pe teren propriu, 1-1 cu Oţelul Galaţi.

Bucureştenii antrenaţi de Daniel Opriţa n-au mai câştigat de patru etape, mai precis de la meciul cu Dinamo din Ghencea, de atunci bifând două egaluri şi o înfrângere.

De menţionat că Bogdan Chipirliu are 16 goluri înscrise (12 în sezonul regulat, patru în play-off), fiind golgheterul celor de la Steaua şi al campionatului pentru al doilea sezon consecutiv.

„Sperăm ca din sezonul viitor să avem drept de promovare. Jucătorii vin şi întreabă: avem drept, nu avem drept de promovare? 90% dintre jucători vor avea contractul terminat. Doar trei-patru mai au contracte valabile şi din sezonul viitor. Eu mai am un an de conract, vedem ce va fi”, a declarat Daniel Opriţa.

În acest sezon, Steaua s-a impus în faţa celor de la Poli Iaşi în meciul din sezonul regulat, disputat în Ghencea pe 2 septembrie 2022, scor 2-1 (Chiprliu 22, Ad. Popa 63, respectiv, Plokhotnyuk 89), în timp ce partida din turul play-off-ului, care s-a jucat tot în Capitală pe 11 aprilie 2023, s-a încheiat la egalitate, 2-2 (Chunchukov 45, Chipirliu 71, respectiv, Vojtus 13, 86).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Poli Iaşi - Steaua.

Poli Iaşi - Steaua 1X

Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime