Milan - Inter, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Liga Campionilor, este programat, miercuri, 10 mai, de la ora 22:00, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Milan şi Inter se întâlnesc într-un nou episod din Derby della Madonnina, de data aceasta mutat în Europa, care va decide una dintre finalistele Champions League.

Milan ocupă locul 5 în Serie A, la două puncte în urma lui Inter, cu doar patru etape înainte de finalul sezonului intern, şi încă mai speră că îşi poate asigura locul în ediţia viitoare a Ligii Campionilor printr-o clasare în top 4.

Rossonerii s-au impus în ultima etapă de campionat, 2-0 pe teren propriu cu Lazio, ajungând la şapte meciuri consecutive fără înfrângere, trei victorii şi patru rezultate de egalitate.

Echipa antrenată de Stefano Pioli a ajuns în semifinale după ce terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Chelsea şi din care au mai făcut parte Salzburg şi Dinamo Zagreb (trei victorii, un egal şi două înfrângeri), apoi le-a eliminat pe Tottenham în „optimi”, 1-0 (a) şi 0-0 (d), şi pe Napoli în sferturile de finală, 1-0 (a) şi 1-1 (d).

Milan este a doua cea mai titrată echipă din istoria Champions League, cu şapte trofee în palmares (doar Real Madrid are mai multe, 14), ultimul fiind cucerit în 2007 (a mai pierdut de cinci ori în ultimul act al competiţiei).

Inter este pe locul 4 în Serie A, cu două puncte peste Milan şi cinci puncte peste Atalanta şi Roma, având prima şansă în lupta pentru un loc care să-i permită accesul în sezonul viitor din Champions League.

Nerazzurii vin după o victorie în campionat, 2-0 în deplasare cu Roma, a patru consecutivă după o serie neagră de cinci meciuri fără succes (un egal şi patru înfrângeri).

Echipa lui Simone Inzaghi a ajuns în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Bayern Munchen şi din care au mai făcut parte Barcelona şi Viktoria Plzen (trei victorii, o remiză, două înfrângeri), apoi a trecut de Porto în optimile de finală, 1-0 (a) şi 0-0 (d), şi de Benfica în „sferturi”, 2-0 (d) şi 3-3 (a).

Inter a câştigat de trei ori Liga Campionilor, ultima oară în sezonul 2009-2010, după un ultim act cu Bayern Munchen, scor 2-0 pe Santiago Bernabeu din Madrid, şi a mai pierdut alte două finale.

În meciurile acestui sezon de Serie A, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Milan în tur cu 3-2 (R. Leao 28, 60, Giroud 54, respectiv, Brozovic 21, Dzeko 67) şi Inter în retur cu 1-0 (Lautaro 34).

Pe 18 ianuarie 2023, în Supercupa Italiei, disputată la Riad (Arabia Saudită), a fost Milan - Inter 0-3 (Dimarco 10, Dzeko 21, Lautaro 77).

Echipele probabile

Milan: Maignan - Calabria, Tomori, Kjaer, Theo Hernandez - Tonali, Krunic - Saelemaekers, Bennacer, Brahim Diaz - Giroud.

Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Martinez, Lukaku.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Milan - Inter.

Milan - Inter
X2
Cotă
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol