Nottingham Forest - Southampton, meci contând pentru etapa a 35-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 8 mai, de la ora 22:00, pe City Ground, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 4.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Nottingham Forest şi Southampton încheie etapa a 35-a din Premier league cu un adevărat meci al supravieţuirii, fiecare dintre cele două echipe având nevoie de victorie pentru a continua lupta pentru evitarea retrogradării în Championship.

Nottingham Forest este pe locul 18, primul retrogradabil, cu 30 de puncte, tot atâtea câte are şi Leeds United, echipa de pe locul 17 (departajarea este făcută de golaveraj), care a jucat însă în această etapă.

„Pădurarii” vin după înfrângerea suferită pe terenul celor de la Brentford, scor 1-2, după ce se impuseseră acasă cu Brighton, scor 3-1, primul succes după 11 meciuri consecutive.

De altfel, echipa antrenată de Steven Cooper a câştigat o singură dată în ultimele 13 partide de campionat, dar încă este la mâna ei pentru a salva de la retrogradare, la revenirea după 23 de ani în Premier League.

Mai trebuie menţionat că Nottingham Forest are a treia cea mai slabă apărare din campionat, cu 62 de goluri primite, iar atacul este al patrulea cel mai slab din Premier League, cu doar 30 de goluri marcate.

Southampton ocupă locul 20, ultimul, cu 24 de puncte, şi doar o minune o mai poate salva de la retrogradare, în condiţiile în care n-a mai câştigat de nouă meciuri (trei rezultate de egalitate şi şase înfrângeri).

„Sfinţii”, care sunt la al 11-lea sezon consecutiv în Premier League, a cedat în etapa precedentă pe terenul celor de la Newcastle United, scor 1-3, dar în ciuda locului din clasament, echipa antrenată de Ruben Selles nu a pierdut în 2023 două meciuri la rând în deplasare.

De asemenea, Southampton s-a descurcat mai bine în deplasare în acest sezon, de unde a adus 14 puncte, în condiţiile în care din meciurile de pe teren propriu a strâns doar 10 puncte.

În partida din tur, disputată pe 4 ianuarie 2023, Nottingham Forest s-a impus pe St. Mary’s Stadium cu 1-0, după golul marcat de Taiwo Awoniyi, în minutul 27 (este singurul succes în deplasare al „pădurarilor” în acest sezon, în prima confruntare cu „sfinţii” după 11 ani).

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Nottingham Forest - Southampton.

Nottingham Forest - Southampton. 1X

Cotă 1,35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime