​FCSB - Sepsi, meci contând pentru etapa a 7-a din play-off, este programat, luni, 8 mai, de la ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB şi Sepsi încheie etapa a 7-a din play-off cu un meci important doar pentru gazde, aflate în luptă pentru titlu, în condiţiile în care Sepsi nu mai poate obţine nimic din acest campionat şi se concentrează pe finala Cupei României.

FCSB are 40 de puncte, cu şase puncte mai puţine decât liderul Farul, care a jucat deja în această etapă (7-2 acasă cu Rapid), şi vine după victoria din deplasare cu Universitatea Craiova, scor 2-1.

Echipa antrenată de Elias Charalambous este neînvinsă pe teren propriu în acest play-out (FCSB n-a mai pierdut acasă de cinci meciuri, inclusiv cele din sezonul regulat), dar a primit gol în fiecare din cele şase partide disputate până acum în această fază a campionatului.

Cel mai bun marcator al celor de la FCSB este Andrea Compagno, cu 19 goluri în SuperLiga (italianul este al doilea golgheter al campionatului, după croatul Marko Dugandzic, de la Rapid, cu 20 de reuşite).

„Este un meci greu. Adversarii sunt unii care au calitate, dar trebuie să facem şi noi un joc bun şi să câştigăm toate cele trei puncte. Pentru a rămâne în cursa pentru titlu trebuie să câştigăm şi să rămânem aproape de Farul”, a decarat Elias Charalambous.

Sepsi ocupă locul 6, cu 25 de puncte, fiind deja la nouă puncte în urma celor de la Rapid, care sunt pe locul 5, şi nu mai are nici o şansă să meargă în Europa prin intermediul campionatului, ci doar prin Cupa României, dacă va câştiga finala cu U Cluj.

În etapa precedentă, echipa lui Cristiano Bergodi a remizat pe teren propriu cu Farul, scor 1-1, dar a marcat în fiecare din cele şase meciuri disputate până acum în play-off (o victorie, o remiză şi patru înfrângeri).

Mario Rondan şi Alexandru Tudorie, fiecare cu câte nouă reuşite în acest sezon competiţional, sunt golgheterii celor de la Sepsi, echipă care a pierdut toate partidele disputate în play-off în deplasare (de altfel, n-a mai câştigat pe terenul unei adversare din 2 decembrie 2022, 4-1 cu UTA la Arad).

FCSB a câştigat toate cele trei meciuri disputate în acest sezon cu Sepsi, atât în sezonul regulat, 1-0 în deplasare (Compagno 51p) în tur şi 1-0 acasă (Oct. Popescu 21) în retur, cât şi în prima manşă din play-off, 2-1 la Sf. Gheorghe (Compagno 8, Fl. Coman 19, respectiv, Radunovic, 6a).

De menţionat că Sepsi nu s-a mai impus în Capitală în faţa celor de la FCSB din 2021, când a câştigat cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la finalul meciului FCSB - Sepsi.

FCSB - Sepsi
PsF1

Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol