Newcastle - Arsenal, meci contând pentru etapa a 35-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 7 mai, de la ora 18:30, pe St. James’ Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Newcastle şi Arsenal se întâlnesc în cel mai interesant meci al etapei a 35-a din Premier League, cele două echipe fiind în cursă pentru un loc de Champions League (gazdele) şi, respectiv, pentru titlul de campioană (oaspeţii).

Newcastle este pe locul 3, cu 65 de puncte, la 13 puncte în urma celor de la Arsenal (locul 2) şi la două puncte în faţa lui Manchester United (locul 4), şi vine după trei victorii consecutive în campionat, ultima fiind obţinută în etapa precedentă, pe teren propriu, scor 3-1 cu Southampton.

Echipa lui Eddie Howe este una dintre cele mai solide în meciurile disputate în acest sezon pe teren propriu, cu zece victorii, cinci remize şi o înfrângere, iar golgheterul „coţofenelor” este Callum Wilson, cu 15 reuşite în campionat.

Newcastle are cea mai bună defensivă din Premier League, cu 27 de goluri primite, şi doar al şaselea atac din competiţie, cu 61 de goluri marcate.

Arsenal ocupă locul 2, cu 78 de puncte, la patru puncte în urma liderului Manchester City (în acest moment, fiecare echipă a disputat 34 de meciuri), şi vine după o victorie pe terenul celor de la Chelsea, scor 3-1, care a oprit o serie de patru meciuri fără victorie (trei rezultate de egalitate şi un eşec).

În partidele disputate în deplasare în această stagiune, echipa lui Mikel Arteta este cea mai bună din campionat, cu 11 victorii, trei egaluri şi trei înfrângeri, iar cel mai bun marcator al „tunarilor” este Gabriel Martinelli, cu 15 goluri în Premier League.

Arsenal are al doilea atac din campionat, cu 81 de goluri marcate (doar Manchester City a înscris mai multe, 89), şi a treia defensivă din Premier League, cu 39 de goluri primite (după Newcastle cu 27 şi Manchester City cu 31).

În meciul din tur, disputat pe 3 ianuarie 2023, cele două echipe au remizat la Londra, scor 0-0, dar Newcastle s-a impus în faţa lui Arsenal în ultima partidă disputată pe teren propriu, 2-0 în penultima etapă a sezonului trecut.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Newcastle - Arsenal.

Newcastle - Arsenal 1X

Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime