Roma - Inter, meci contând pentru etapa a 34-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 6 mai, de la ora 19:00, pe Stadio Olimpico, şi va fi transmis în direct Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Roma şi Inter se întâlnesc într-un meci de care pe care, cu o miză uriaşă, un loc care să permită accesul în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

Roma este pe locul 7, cu 58 de puncte, la două puncte de locul 4, ocupat chiar de Inter, şi vine după două victorii, două remize şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Monza, scor 1-1.

Roma a bifat zece victorii, două remize şi patru înfrângeri în meciurile disputate în acest sezon pe teren propriu, iar golgheterul echipei este Paulo Dybala, cu 11 reuşite în Serie A.

Echipa antrenată de Jose Mourinho mai poate ajunge în Liga Campionilor şi dacă va câştiga Europa League, competiţie în care s-a calificat în semifinale, acolo unde o va întâlni pe Leverkusen (acasă pe 11 mai şi în deplasare pe 18 mai).

În plus, Juventus, ocupanta locului 3, cu 63 de puncte, este în continuare anchetată pentru nereguli financiare atât în Italia, unde riscă o penalizare de cel puţin nouă puncte, cât şi de UEFA, chiar i-ar putea interzice participarea în sezonul viitor al competiţiilor europene.

Inter ocupă locul 4, cu 60 de puncte, cu două puncte mai multe decât fiecare dintre cele trei urmăritoare, Atalanta, Milan şi Roma, şi vine după trei succese, un rezultat de egalitate şi un eşec în ultimele cinci partide din Serie A, iar în etapa precedentă s-a impus pe terenul celor de la Verona, scor 6-0.

În partidele disputate în deplasare, Inter a înregistrat în această stagiune şapte victorii, trei egaluri şi şase înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Lautaro Martinez, cu 19 goluri în campionat.

La rândul ei, şi echipa antrenată de Simone Inzaghi va avea două meciuri de foc în Europa, în Liga Campionilor, acolo unde o va întâlni în semifinalele competiţiei pe rivala locală Milan (în deplasare pe 10 mai şi acasă pe 16 mai).

În meciul din tur, disputat la Milano pe 1 octombrie 2022, Roma s-a impus în faţa lui Inter cu 2-1 (Dybala 39, Smalling 75, respectiv, Dimarco 30), prima victorie în duelurile directe din 2017 încoace (pe Stadio Olimpico, capitolinii nu i-au mai învins pe milanezi din octombrie 2016, când s-au impus, de asemenea, cu 2-1).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Roma - Inter.

Roma - Inter
X2
Cotă
1,40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime