Farul - Rapid, meci contând pentru etapa a 7-a din play-off, este programat, sâmbătă, 6 mai, de la ora 21:30, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul şi Rapid se întâlnesc într-o partidă care poate influenţa decisiv configuraţia finală a clasamentului, în condiţiile în care gazdele luptă pentru câştigarea campionatului, în timp ce oaspeţii n-au renunţat la participarea într-o cupă europeană.

Farul este pe locul 1, cu 43 de puncte, cu trei puncte mai multe decât FCSB şi cu cinci puncte mai multe decât CFR Cluj, principalele contracandidate la titlu, şi vine după un egal obţinut în etapa precedentă pe terenul celor de la Sepsi, scor 1-1.

Echipa lui Gică Hagi a înregistrat trei victorii, două remize şi o înfrângere în play-out, în condiţiile în care golgheterul marinarilor, Denis Alibec (11 reuşite în acest sezon), încă nu a marcat în această fază a campionatului.

„Rapid e o echipă foarte bună, foarte bine organizată, cu un antrenor care a arătat că are un potenţial foarte mare. Noi şi Rapid suntem echipele care au arătat că putem să ne batem cum cele mai bune echipe din România, care au arătat că îşi propun să câştigăm campionatul”, a spus Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul.

Rapid ocupă locul 5, cu 34 de puncte, cu un punct mai puţin decât Universitatea Craiova şi cu patru puncte mai puţine decât CFR Cluj, în condiţiile în care locul 4 permite disputarea barajului pentru Conference League doar dacă U Cluj se va impune în faţa lui Sepsi în finala Cupei României (în caz contrar, acest drept va reveni locului 3).

După două remize şi două înfrângeri, echipa lui Adrian Mutu a bifat două victorii consecutive în play-out, ambele însă pe teren propriu (1-0 cu FCSB şi 3-1 cu CFR Cluj), şi dă cel mai bun marcator al campionatului, Marko Dugandzic, cu 19 goluri în SuperLiga (la egalitate cu Andrea Compagno de la FCSB).

„Va fi un meci important, dificil. Întâlnim echipa de pe primul loc, pe care nu am învins-o în acest sezon. Ar trebui să fim mult mai atenţi, trebuie să avem şi puţină şansă. Prima șansă o are Farul”, a declarat Adrian Mutu, antrenorul celor de la Rapid.

În cele două meciuri din sezonul regulat, cele două echipe au remizat în tur, în Giuleşti, scor 1-1 (Săpunaru 53, respectiv, Alibec 19), pentru ca în retur, Farul să se impună în faţa celor de la Rapid cu 2-1 (Artean 21, Ad. Mazilu 50, respectiv, Sefer 14).

Tot în acest sezon, în faza grupelor din Cupa României, Farul s-a impus în meciul cu Rapid din Giuleşti, scor 2-0 (Casap 45+4p, Ad. Mazilu (90+7), iar în partida tur din play-out cele două echipe au remizat, în Capitală, scor 1-1 (Funsho 55, respectiv, Nedelecu 76).

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Farul - Rapid.

Farul - Rapid PsF1


Cotă 1,62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol