Mainz - Schalke, meci contând pentru etapa a 31-a din campionatul Germaniei, este programat, vineri, 5 mai, de la ora 21:30, pe Mewa Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4 şi Orange Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Mainz şi Schalke deschid etapa a 31-a din Bundesliga cu un meci care se anunţă aproape decisiv pentru oaspeţi, aflaţi în lupta pentru evitarea retrogradării, în timp ce gazdele încă mai speră la un loc de cupă europeană.

Mainz este pe locul 8, cu 45 de puncte, departe de primele patru poziţii, dar la trei puncte în urma lui Leverkusen, ocupanta locului 6, care asigură accesul în Conference League, şi la un punct în urma lui Wolfsburg, echipa de pe 7, loc care ar putea permite calificarea în a treia competiţie europeană dacă RB Leipzig va câştiga Cupa Germaniei (va juca finala cu Frankfurt).

Echipa antrenată de Bo Svensson vine după înfrângerea suferită în etapa precedentă pe terenul celor de la Wolfsburg, care a stopat o serie de zece partide fără înfrângere în campionat, dintre care şase victorii, inlcusiv una cu Bayern Munchen, şi patru rezultate de egalitate.

Mainz a bifat şase victorii, şase remize şi trei înfrângeri în partidele disputate în acest sezon pe teren propriu, iar cel mai bun marcator al echipei este Karim Onosowo, cu nouă goluri în Bundesliga.

Schalke ocupă locul 17, primul direct retrogradabil, la un singur punct în urma lui Bochum, echipa de pe 16, loc care permite disputarea barajului de menţinere-retrogradare, şi tot la un punct în urma lui Stuttgart, care este pe locul 15, ultimul care asigură prezenţa şi în ediţia viitoare a Bundesligii.

Cu 15 puncte acumulate în ultimele 10 meciuri de campionat (patru succese, trei remize, trei eşecuri), echipa lui Thomas Reis vine după o victorie dramatică pe teren propriu, 2-1 cu Werder Bremen, după ce a fost condusă şi a marcat de două ori după minutul 80, golul decisiv fiind înscris în prelungiri.

Schalke se numără printre cele mai slabe echipe în meciurile disputate în deplasare, cu o victorie, cinci egaluri şi opt înfrângeri, iar golgheterul „minerilor” este Marius Bulter, cu nouă reuşite în această ediţie de campionat.

În meciul disputat între cele două echipe în tur, pe 9 noiembrie 2022, Schalke s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Mainz cu 1-0, după golul marcat de Simon Terrode în minutul 10.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauza sau sau la finalul meciului Mainz - Schalke.

Mainz - Schalke PsFX


Cotă 1,85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime