Brighton - Manchester United, meci restant din etapa a 28-a a campionatului Angliei, este programat, joi, 4 mai, de la ora 22:00, pe Falmer Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Brighton şi Manchester United ar fi trebuit să joace iniţial în week-end-ul 17-19 martie 2023, dar partida a fost amânată deoarece ambele echipe au fost implicate la acea dată în sferturile de finală ale Cupei Angliei (s-au şi întâlnit, ulterior, în semifinalele competiţiei).

Brighton este pe locul 8, cu 52 de puncte, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din Premier League, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu, scor 6-0 cu Wolverhampton.

Brighton nu a renunţat la calificarea în cupele europene, în condiţiile în care locul 6 va merge în Europa League, iar locul 7 va permite accesul în Conference League, deoarece câştigătoarea Cupei Angliei se va decide între Manchester City şi Manchester United, iar Cupa Ligii a fost deja adjudecată de „diavoli” (ambele câştigătoare vor evolua, cel mai probabil, în Champions League).

Echipa lui Roberto De Zerbi a bifat opt vitorii, trei rezultate de egalitate şi patru înfrângeri în meciurile disputate acasă în acest sezon, iar cel mai bun marcator al „pescăruşilor” este Pascal Gross, cu opt goluri în campionat.

Manchester United ocupă locul 4, cu 63 de puncte, şi nu mai poate pierde accesul în Champions League decât în cazul unei catastrofe de proporţii.

Manchester United vine după patru victorii şi un rezultat de egalitate în campionat, iar în ultimul meci disputat în Premier League s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Aston Villa, scor 1-0.

În partidele din deplasare, echipa lui Erik ten Hag a bifat şapte victorii, trei remize şi şase eşecuri, iar golgheterul „diavolilor” este Marcus Rashford, cu 16 reuşite în acest sezon din Premier League.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în semifinalele din Cupa Angliei, pe 23 aprilie 2023, când Manchester United s-a impus pe terenul lui Brighton cu 7-6 după penalty-uri (a fost 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute) şi a răzbunat înfrângerea din meciul din turul campionatului, disputat pe 7 august 2022, scor 1-2 (Mac Allister 68a, respectiv, Gross 30, 39).

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Brighton - Manchester United.

Brighton - Manchester United
X2
Cotă
1,85

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime