​Athletic Bilbao - Betis Sevilla, meci contând pentru etapa a 33-a din campionatul Spaniei, este programat, joi, 4 aprilie, de la ora 23:00, pe San Mames, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Athletic Bilbao şi Betis Sevilla se întâlnesc într-un meci în care fiecare dintre cele două echipe va încerca să-şi consolideze locul care să-i permită accesul în ediţia viitoare a cupelor europene.

În acest moment, poziţiile europene, în afară de cele de Champions League (1-4), sunt 5 (Europa League) şi 6 (Conference League), dar dacă Real Madrid va câştiga Cupa Spaniei (va juca în finală cu Osasuna pe 6 mai 2023) atunci locurile 5 şi 6 vor merge în Europa League, iar locul 7 va permite accesul în Conference League.

Athletic Bilbao este pe locul 7, cu 47 de puncte, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la Mallorca, scor 1-1.

Echipa antrenată de Ernesto Valverde nu s-a simţit tocmai bine în meciurile de acasă, înregistrând şapte victorii, trei remize şi şase înfrângeri, iar cel mai bun marcator al bascilor este Inaki Williams, cu şapte goluri în acest sezon din LaLiga.

Betis Sevilla ocupă locul 6, cu 49 de puncte, şi în ultimele cinci partide din LaLiga a bifat o victorie, o remiză şi trei înfrângeri, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la Barcelona, scor 0-4.

În partidele disputate în deplasare, echipa lui Manuel Pellegrini a avut un parcurs remarcabil şi a înregistrat şase victorii, trei egaluri şi şapte înfrângeri, iar golgheterul andaluzilor este Borja Iglesias, cu 12 reuşite în campionat.

De menţionat că Betis Sevilla n-a mai câștigat de 11 ani pe terenul celor de la Athletic Bilbao, iar două din ultimele patru meciuri s-au terminat la egalitate (în celelalte două, fiecare echipă a câştigat o dată).

În meciul din tur, disputat pe 22 decembrie 2022, Betis Sevilla şi Athletic Bilbao au remizat pe Benito Villamarin, scor 0-0, iar cel mai recent duel de pe San Mames, disputat pe 19 decembrie 2021, a revenit bascilor, care s-au impus în faţa andaluzilor cu 3-2.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Athletic Bilbao - Betis Sevilla.

Athletic Bilbao - Betis Sevilla GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol