​Valencia - Villarreal, meci contând pentru etapa a 33-a din campionatul Spaniei, este programat, miercuri, 3 mai, de la ora 20:30, pe Mestalla, şi va fi transmis în direct de Orange Sport 3 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Velencia şi Villarreal se întâlnesc în derby-ul Comunităţii Valenciene într-un moment diferit pentru cele două echipe: gazdele luptă să evite retrogradarea, iar oaspeţii n-au renunţat la obţinerea unui loc în Liga Campionilor.

Valencia este pe locul 17, cu 33 de puncte, cu doar două puncte peste Espanyol şi Getafe, ocupantele locurilor 18 şi 19, primele două retrogradabile (Elche, ultima clasată, cu 16 puncte, îşi face deja planuri pentru sezonul viitor din LaLiga 2).

Valencia, club înfiinţat în 1928, a promovat în prima ligă în 1931, iar de atunci şi până acum a retrogradat o singură dată, la capătul sezonului 1985-1986, dar a revenit în elita fotbalului spaniol după un singur sezon petrecut în liga a doua.

„Liliecii” vin după două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă au pierdut pe terenul celor de la Cadiz, una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării, scor 1-2.

Valencia este antrenată din februarie de fostul ei căpitan, Ruben Baraja, care l-a înlocuit pe Gennaro Gattuso, iar unul dintre „secunzii” acestuia este un alt fost jucător al echipei, Carlos Marchena.

În meciurile disputate acasă în acest sezon, Valencia a înregistrat şapte victorii trei rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este „veterenul” Edinson Cavani, cu cinci goluri în campionat.

Villarreal ocupă locul 5, cu 53 de puncte, poziţie care asigură participarea în Europa League (are patru puncte peste Betis Sevilla, echipa de pe locul 6), dar n-a renunţat la ideea unui loc de Champions League, pentru care luptă cu Real Sociedad, în condiţiile în care primele trei clasate, Barcelona, Real Madrid şi Atletico Madrid sunt imposibil de ajuns.

În ultimele cinci partide din LaLiga, echipa lui Quique Setien a bifat trei victorii şi două înfrângeri, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Celta Vigo, scor 3-1.

Villarreal este una dintre cele mai bune echipe în deplasare, cu şase victorii, trei remize şi şapte înfrângeri, iar golgheterul „submarinului galben” este Jose Luis Morales, cu şapte reuşite în această ediţie din LaLiga.

În meciul din turul campionatului, disputat pe 31 decembrie 2022, Villarreal s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Valencia, scor 2-1, după golurile marcate de Chukwueze (45) şi Foyth (88), respectiv, Cavani (21).

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Valencia - Villarreal.

Valencia - Villarreal 1X

Cotă 1,62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol