Arsenal - Chelsea, meci contând pentru etapa a 34-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 2 mai, de la ora 22:00, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 3 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Derby-ul Londrei dintre Arsenal şi Chelsea ar putea aduce clarificări în privinţa luptei pentru titlu, în care sunt implicaţi „tunarii”, în timp ce „albaştrii” par resemnaţi cu unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimii ani.

Arsenal este pe locul 2 în Premier League, cu 75 de puncte, cu unul mai puţin decât Manchester City (care are în acest moment şi un meci mai puţin disputat), şi are şanse din ce în ce mai mici pentru primul titlul de campioană după 19 ani (în sezonul 2003-2004 câştiga campionatul fără înfrângere).

Cu doar trei puncte obţinute în ultimele patru etape, după trei rezultate de egalitate şi o înfrângere suferită în etapa precedentă chiar pe terenul lui Manchester City, scor 1-4, echipa antrenată de Mikel Arteta a pierdut fotoliul de lider după 11 etape (a mai fost pe locul 2 doar în primele două etape din acest sezon, în rest a stat doar pe locul 1).

Arsenal ocupă locul secund şi într-un clasament al meciurilor de pe teren propriu în campionat, cu 12 victorii, trei remize şi o înfrângere, iar cel mai bun marcator al echipei este Gabriel Martinelli, cu 15 goluri în acest sezon de Premier League.

Chelsea este pe locul 12, cu 39 de puncte, departe de locurile de cupe europene, dar şi de cele retrogradabile, şi vine după un singur punct obţinut în ultimele cinci meciuri din Premier League, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu, scor 0-2 cu Brentford.

Echipa antrenată de interimarul Frank Lampard a părăsit între timp şi Liga Campionilor, fiind eliminată de Real Madrid, după 0-2 în deplasare şi 0-2 acasă, în sferturile de finală ale competiţiei.

Chelsea, care are golaveraj negativ în acest moment (30-35), a bifat patru succese, patru rezultate de egalitate şi şapte eşecuri în partidele disputate în acest sezon în deplasare, iar golgheterul echipei în campionat este Kai Havertz (7).

În meciul din tur, disputat pe 6 noiembrie 2022, pe Stamford Bridge, Arsenal s-a impus în faţa celor de la Chelsea cu 1-0, după golul marcat de Gabriel, în minutul 63.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Arsenal - Chelsea.

Arsenal - Chelsea 1

Cotă 1,67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime