Leicester - Everton, meci contând pentru etapa a 34-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 1 mai, de la ora 22:00, pe King Power Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Leicester, campioana surprinzătoare din 2016, şi Everton, cu nouă titluri în palmares, se întâlnesc într-un adevărat derby al supravieţuirii, care ar putea influenţa decisiv soarta celor două echipe în lupta pentru evitarea retrogradării.

Leicester ocupă locul 18, cu 29 puncte, la doar un punct în urma celor Nottingham, care ocupă locul 17, ultimul care asigură menţinerea în Premier League, şi vine după două etape în care a reuşit să acumuleze patru puncte, 2-1 acasă cu Wolverhampton (primul succes după o serie de cinci înfrângeri consecutive pe teren propriu) şi 1-1 în deplasare cu Leeds.

Brendan Rodgers a fost demis după etapa a 28-a de la conducerea „vulpilor”, iar în locul său a fost instalat Dean Smith, care după un start destul de ezitant a reuşit să producă primele rezultatele pozitive.

Everton ocupă locul 19, cu 28 de puncte, şi vine după două remize şi trei înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut pe teren propriu cu Newcastlem, scor 1-4 (n-a mai câştigat de pe 11 martie).

Sean Dyche, noul antrenor al „caramelelor”, instalat pe 30 ianuarie 2023 în locul lui Steven Gerrard, speră să scape echipa de la retrogradare, în condiţiile în care Everton a evoluat ultima oară în liga a doua în sezonul 1953-1954, iar din 1888 şi până în 1953 a bifat doar patru stagiuni în divizia secundă (în rest a jucat doar în prima ligă).

De altfel, cu Sean Dyche pe banca tehnică Everton a adunat 13 puncte în zece meciuri (a câştigat trei dintre cele patru meciuri de acasă, cu Arsenal, Leeds şi Brentford, toate cu 1-0), după ce în primele 20 de etape ale sezonului adunase în total 15 puncte, dar rămâne echipa cu cel mai slab atac din Premier League, cu doar 25 de goluri marcate în 33 de meciuri.

În meciul din tur, disputat pe 5 noiembrie 2022, Leicester s-a impus cu 2-0 pe terenul celor de la Everton, după golurile marcate de Tielemans (45) şi Barnes (86).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultate de egalitate în meciul Leicester - Everton.

Leicester - Everton 1X

Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime