​Rapid - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 6-a din play-off, este programat, luni, 1 mai, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi CFR Cluj încheie etapa a 6-a din play-off cu un meci care poate influenţa decisiv lupta pentru titlul de campioană a României.

Rapid este pe locul 5, cu 31 de puncte, şi vine după victoria din Giuleşti cu FCSB, scor 1-0, prima din play-off după două rezultate de egalitate şi două înfrângeri.

Atmosfera s-a mai detensionat după victoria cu FCSB, iar Adrian Mutu a primit un cec în alb atât din partea conducerii, cât şi din partea galeriei, urmând ca Rapid să atace un trofeu major abia în sezonul viitor.

„Noi ne vedem de parcursul nostru, încercăm să facem cât mai multe puncte şi vedem unde ajungem. Cupele europene sunt un obiectiv pe care ni l-am pus noi pentru a găsi o motivaţie în plus, să nu uităm că rămânem la acelaşi lucru pentru a putea ca, în sezonul următor, să luptăm la titlu într-adevăr”, a declarat antrenorul giuleştenilor, Adrian Mutu.

CFR Cluj are acum 38 de puncte şi a rămas la cinci puncte în urma liderului Farul (care are un meci mai mult disputat), după ce a pierdut meciul direct din etapa trecută, disputat pe terenul liderului.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a fost eliminată la mijlocul săptămânii trecute în semifinalele Cupei României, după 0-3 pe terenul celor de la Sepsi, şi este obligată să termine pe podium pentru a juca din nou într-o cupă europeană.

„Noi tragem la titlu, dar trebuie să şi putem. Trebuie să ridic moralul băieţilor şi să facem tot posibilul pentru a arăta cu totul altfel cu Rapid. Va fi un meci foarte greu cu Rapid, asta este realitatea! CFR Cluj riscă acum să nu fie în Europa! Mai avem cinci finale, clar vrem să mergem în Europa, dar trebuie să vedem de pe ce loc”, a declarat Dan Petrescu.

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, CFR Cluj pe 16 iulie 2022, scor 1-0 (Yuri 17) şi Rapid pe 30 octombrie 2022 cu 2-1 (Săpunaru 36p, Dugandzic 71p, respectiv, Muhar 64), pentru ca în meciul tur din play-off, disputat în Gruia pe 19 martie 2022, rezultatul să fie egal, 2-2 (Janga 4, Boateng 23, respectiv, Kait 11, Onea 55).

Superbet oferă cota 1,62 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid - CFR Cluj.

Rapid - CFR Cluj 1X

Cotă 1,62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol