Manchester City - Arsenal, meci contând pentru etapa a 33-a din campionatul Angliei, este programat, miercuri, 25 aprilie, de la ora 22:00, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City şi Arsenal, primele două clasate, se întâlnesc cel mai aşteptat meci al sezonului, care poate decide titlul în Premier League.

Manchester City este pe locul 2, cu 70 de puncte, la cinci puncte în urma lui Arsenal, dar are două meciuri mai puţin disputate, şi vine după o serie de cinci victorii consecutive în Premier League (este neînvinsă de 16 meciuri, în toate competiţiile).

În acest interval, echipa lui Pep Guardiola s-a calificat în finala FA Cup (după 3-0 acasă cu Sheffield United în semifinale) şi în semifinalele Champions League (după 3-0 acasă şi 1-1 în deplasare cu Bayern Munchen).

Manchester City a câştigat ultimele 11 partide disputate cu Arsenal în Premier League, iar în ultimele zece dintre acestea „tunarii” au marcat doar de trei ori (în ultimele şase deplasări n-au scos nici măcar un punct).

Arsenal continuă să fie lider, cu 75 de puncte, în condiţiile în care Manchester City mai are două restanţe de disputat, şi vine după trei rezultate de egalitate consecutive în campionat (2-2 cu Liverpool şi 2-2 cu West Ham United, ambele în deplasare, şi 3-3 acasă cu Southampton).

Echipa lui Mikel Arteta a fost eliminată din Europa League, în sferturile de finală ale competiţiei, după 2-2 în deplasare şi 1-1 (3-5 la penalty-uri) acasă cu Sporting Lisabona, părăsind, de asemenea, şi ambele cupe interne, FA Cup şi League Cup.

De menţionat că, în deplasare, Arsenal are cele mai multe puncte câștigate în acest sezon, 36 din 48, însă Manchester City este echipa cu cel mai bun parcurs pe teren propriu, 40 de puncte câştigate în 15 meciuri (13 victorii, un egal, o înfrângere).

În meciul din tur, disputat pe 15 februarie 2023, Manchester City s-a impus în faţa lui Arsenal, chiar la Londra, scor 3-1 (De Bruyne 24, Grealish 72, Haaland 82, respectiv, Saka 42p), după ce, pe 27 ianuarie 2023, câştigase şi partida din 16-imile de finală ale Cupei Angliei, de pe teren propriu, scor 1-0 (Ake 64).

Echipele probabile

Manchester City: Ederson - Akanji, Ruben Dias, Laporte - Stones, Rodri - Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland (antrenor: Pep Guardiola).

Arsenal: Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Zincenko - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, G. Jesus, Martinelli (antrenor: Mikel Arteta).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Manchester City - Arsenal.

Manchester City - Arsenal 1X

Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol