Girona - Real Madrid, meci contând pentru etapa a 31-a din campionatul Spaniei, este programat, marţi, de la ora 20:30, pe Estadio Municipal de Montilivi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Girona şi Real Madrid se întâlnesc într-un meci al orgoliilor, cele două echipe fiind lipsite de orice grijă pe final de campionat: catalanii sunt departe de cupele europene, dar şi de poziţiile retrogradabile, în timp ce „albii” se gândesc mai mult la finala Cupei Spaniei şi la semifinalele din Liga Campionilor.

Girona este pe locul 11, cu 38 de puncte, la nouă puncte în urma lui Villarreal, echipa de pe locul 6, ultimul care asigură participarea în Europa, dar şi la opt puncte în faţa celor de la Valencia, echipă care ocupă locul 18, primul retrogradabil.

Echipa antrenată de Michel, care a promovat în vara anului trecut în LaLiga, a bifat două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri de campionat, eşecul fiind înregistrat chiar în etapa precedentă, 0-1 în deplasare cu Valladolid.

De menţionat că Girona a produs surprize mari în precedentele două meciuri cu Real Madrid, dar disputate pe Santiago Bernabeu, 2-1 pe 17 februarie 2019 şi 1-1 pe 30 octombrie 2022.

Real Madrid ocupă locul 2, cu 65 de puncte, cu 11 puncte mai puţine decât liderul Barcelona şi cu cinci puncte mai multe decât a treia clasată, Atletico Madrid, astfel că şansele la un nou titlu de campioană sunt în acest moment doar teoretice.

Trebuie precizat că Real Madrid s-a impus în ultimele două jocuri disputate pe terenul celor de la Girona, 4-1 pe 26 august 2018 (în campionat) şi 3-1 pe 31 ianuarie 2019 (în cupă).

Real Madrid a bifat trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din LaLiga, perioadă în care s-a calificat în finala Cupei Spaniei după 4-0 în deplasare cu Barcelona, în manşa a doua din semifinale (după 0-1 acasă în prima manşă), şi în semifinalele Ligii Campionilor după o dublă victorie cu 2-0 în faţa lui Chelsea, în sferturile de finală ale competiţiei.

Astfel, echipa antrenată de Carlo Ancelotti va juca finala în Copa del Rey cu Osasuna, pe 6 mai, la Sevilla, şi semifinalele în Champions League cu Manchester City, pe 9 mai (turul) şi 17 mai (returul).

În meciul din tur, disputat pe 30 octombrie 2022, Real Madrid şi Girona au remizat pe Santiago Bernabeu, scor 1-1, după golurile marcate de Vini Jr. (70), respectiv, Stuani (80p).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Girona - Real Madrid.

Girona - Real Madrid

2
Cotă

1,57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime