Dinamo - Poli Iaşi, meci contând pentru etapa a 5-a din play-off, este programat, marţi, 25 aprilie, de la ora 20:00, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo şi Poli Iaşi se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 5-a din play-off, dar şi ultimul al turului, al cărui rezultat poate influenţa decisiv configuraţia finală a clasamentului în Liga 2.

Dinamo este pe locul 4, cu 38 de puncte, la şapte puncte distanţă de Oţelul Galaţi şi la opt puncte în urma celor de la Poli Iaşi, în condiţiile în care liderul Steaua (47 de puncte) nu are drept de promovare şi este greu de crezut că legea care i-ar permite acest lucru va fi promulgată în timp util.

Dinamo este condamnată să câştige dacă vrea să mai spere la o promovare directă, orice alt rezultat urmând să-i provoace emoţii chiar şi pentru disputarea barajului de menţinere-promovare în SuperLiga (Gloria Buzău are 37 de puncte, iar Unirea Dej 34 de puncte).

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă vine după înfrângerea din partida cu Steaua, scor 0-2 în Ghencea, prima în play-off după două victorii şi un rezultat de egalitate.

De altfel, până la eșecul din etapa trecută, Dinamo nu mai pierduse din 26 noiembrie 2022, când ceda chiar în faţa celor de la Poli Iaşi, în deplasare, scor 0-1.

Poli Iaşi este pe locul 2, cu 46 de puncte, la doar un punct în urma liderului Steaua, pe care îl poate depăşi în cazul unui succes în faţa lui Dinamo.

Cu o victorie şi trei remize, echipa antrenată de Leo Grozavu este singura neînvinsă din play-off, dar vine după trei egaluri consecutive, ultimul pe teren propriu, 0-0 cu Unirea Dej.

Pe de altă parte, Poli Iaşi are o serie de 12 meciuri fără înfrângere, ultimul eşec fiind suferit de moldoveni acum mai bine de şase luni, 0-1 în deplasare cu CSM Slatina, pe 21 octombrie 2022 (de atunci, ieşenii au bifat șapte victorii și cinci remize).

În partida disputată în sezonul regulat, pe 25 noiembrie 2022, Poli Iaşi s-a impus pe teren propriu în faţa lui Dinamo, scor 1-0, prin golul marcat de Hlistei (49).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Dinamo - Poli Iaşi.

Dinamo - Poli Iaşi 1X

Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol