Atalanta - Roma, meci contând pentru etapa a 31-a din campionatul Italiei, este programat, luni, 24 aprilie, de la ora 21:45, pe Stadio Atleti Azzurri d’Italia din Bergamo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Atalanta şi Roma se întâlnesc în ultimul meci din etapa a 31-a din Serie A, al cărui rezultat poate influenţa decisiv lupta pentru poziţiile de cupe europene (locurile 1-4 merg în Champions League, locul 5 şi câştigătoarea Cupei Italiei se califică în Europa League, iar locul 6 va participa în Conference League).

Clasamentul din Serie A s-a modificat din nou după ce Juventus a reprimit cele 15 puncte cu care fusese sancţionată pentru nereguli economice şi a urcat, astfel, pe locul 3, dar este foarte probabil ca torinezii să nu scape până la finalul procesului de o sancţiune, fiind vehiculată o penalizare finală de cel puţin nouă puncte.

Atalanta este pe locul 7, cu 49 de puncte, şi este obligată să câştige pentru a nu pierde contactul cu Roma, care ocupă locul 4, cu 56 de puncte, ultimul care asigură participarea în ediţia viitoare din Liga Campionilor.

Echipa lui Gian Piero Gasperini s-a confruntat cu mari probleme în meciurile de pe teren propriu, unde a adunat doar 21 de puncte (şase victorii, trei remize şi cinci înfrângeri), iar în etapa precedentă de campionat a remizat în deplasare cu Fiorentina, scor 1-1.

Roma ocupă locul 4, cu 56 de puncte, iar în cel mai recent meci din Serie A s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Udinese, scor 3-0, după care a trecut, tot acasă, de Feyenoord cu 4-1, după prelungiri, în manşa a doua a sferturilor de finală din Europa League (a fost 0-1 în tur), şi s-a calificat în semifinale, unde o va întâlni pe Bayer Leverkusen.

În acest sezon din Serie A, Roma este una dintre cele mai bune echipe în meciurile disputate în deplasare, unde a bifat șapte victorii, patru rezultate de egalitate şi patru înfrângeri (doar trei echipe stau mai bine, Napoli, Lazio şi Atalanta).

În meciul din tur, disputat pe 18 septembrie 2022, pe Stadio Olimpico, Atalanta s-a impus în faţa celor de la Roma cu 1-0, după golul marcat de Scalvini în minutul 35.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Atalanta - Roma.

Atalanta - Roma 1X

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime