​U Cluj - CS Mioveni, meci contând pentru etapa a 5-a din play-out, este programat, luni, 24 aprilie, de la ora 17:30, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaş, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

U Cluj şi CS Mioveni se întâlnesc într-o partidă care poate lămuri într-o mare măsură prima echipă care va retrograda la finalul sezonului 2022-2023 din SuperLiga.

U Cluj este pe locul 6, cu 23 de puncte, cu un punct mai mult decât Chindia Târgovişte, care ocupă locul 7, primul de baraj , şi vine după o victorie uriaşă obţinută în etapa precedentă, scor 2-0 pe terenul celor de la Petrolul Ploieşti.

Cu două victorii şi două înfrângeri în play-out, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău s-a distanţat deja la şase puncte de FC Argeş, echipa de pe locul 9, primul direct retrogradabil, iar cu o victorie în faţa „lanternei roşii” şi-ar asigura în mare măsură menţinerea în SuperLiga.

„Dacă pregătim bine jocul, ne respectăm adversarul și luptăm pentru fiecare minge, nu ar trebui să avem probleme. Încă nu ne-am îndeplinit obiectivul. CS Mioveni ar putea juca fără presiune, dar dacă suntem dornici şi disciplinaţi cred că putem câştiga”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj.

CS Mioveni ocupă locul 10, ultimul, cu doar 11 puncte, cu şapte puncte mai puţine decât UTA Arad, care este pe locul 8, ultimul care permite disputarea barajului de menţinere-promovare în SuperLiga, şi cu 12 puncte mai putine decât ultimul loc salvator, pe care se află chiar U Cluj.

Echipa lui Nicolae Dică a pierdut toate cele patru meciuri disputate în play-off şi, în ciuda revirimentului din ultima parte a sezonului regulat, pare condamnată la retrogradarea în Liga 2.

După această serie neagră, antrenorul argeşenilor a fost la un pas de demisie, dar încă mai speră la o minune: „Am fost aşa... tentat. Am avut o discuţie cu cei din conducere şi am ajuns la concluzia să continuăm şi la meciul cu U Cluj şi după aceea o să vedem. Sunt genul de om care înnebuneşte când pierde, îmi doresc să câştig şi când mă antrenez”.

În meciurile din sezonul regulat, U Cluj s-a impus în tur pe terenul celor de la CS Mioveni, pe 12 septembrie 2022, scor 1-0 (Ely Fernandes 35), pentru ca în retur, la Mediaş, pe 10 februarie 2023, scorul să fie egal, 2-2 (Thiam 41, Ispas 71 / B. Rusu 3, Benchaib 28p).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul U Cluj - CS Mioveni.

U Cluj - CS Mioveni 1

Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol