PSV Eindhoven - Ajax Amsterdam, meci contând pentru etapa a 30-a din campionatul Olandei, este programat, duminică, 23 aprilie, de la ora 15:30, pe Philips Stadion, şi va fi transmis în direct de Sport Extra.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

PSV Eindhoven şi Ajax Amsterdam, cele mai titrate cluburi din Olanda, alături de Feyenoord Rotterdam (fiecare dintre ele a câştigat măcar o dată Champions League), se întâlnesc într-unul dintre marile derby-uri ale Europei.

PSV Eindhoven este pe locul 3 în clasament, cu 62 de puncte, la opt puncte în urma liderului Feyenoord Rotterdam, cu doar cinci etape înainte de finalul sezonului, şi vine după o serie de patru victorii şi o remiză în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă „ţăranii” s-au impus cu 3-2 pe terenul lui Volendam.

Echipa antrenată de Ruud Van Nistelrooy s-a calificat la începutul lunii aprilie şi în finala Cupei Olandei, după ce a trecut în semifinale cu 2-1, în deplasare, de Spakenburg, o echipă de amatori din Tweede Divisie (liga a treia olandeză), şi va juca pentru trofeu cu marea rivală Ajax Amsterdam.

Ajax Amsterdam ocupă locul 2, tot cu 62 de puncte, de asemenea cu opt puncte mai puţine decât liderul Feyenoord Rotterdam, şi vine după trei victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele cinci partide din Eredivisie, iar în etapa precedentă „lăncierii” au câştigat pe teren propriu, 3-1 cu Emmen.

Eşecul s-a înregistrat în meciul de pe teren propriu cu Feyenoord Rotterdam, scor 2-3, dar echipa antrenată de John Heitinga şi-a luat revanşa în semifinalele din Cupa Olandei, acolo unde s-a impus cu 2-1 pe terenul adversarilor şi s-a calificat pentru finala cu PSV Eindhoven.

Cele două echipe, antrenate de fostele lor mari glorii Ruud van Nistelrooy şi, respectiv, John Heitinga, luptă pentru locul 2, care asigură prezenţa în play-off-ul Ligii Campionilor, fiind greu de crezut că vreuna dintre ele o mai poate depăşi pe Feyenoord Rotterdam.

În meciul din tur, PSV Eindhoven s-a impus pe terenul celor de la Ajax Amserdam cu 2-1, după golurile marcate de L. De Jong (23) şi Gutierrez (50), respectiv, Lucca (83).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul PSV Eindhoven - Ajax Amsterdam.

PSV Eindhoven - Ajax Amsterdam 1X

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime