Rapid - FCSB, meci contând pentru etapa a 5-a din play-off, este programat, duminică, 23 aprilie, de la ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi FCSB se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 5-a şi, totodată, al turului din play-off, un adevărat derby al cărui rezultat poate influenţa decisiv soarta celor două echipe în sezonul 2022-2023.

Rapid - FCSB va fi şi un duel al golgheterilor din SuperLiga, croatul Marko Dugandzic (17 goluri) şi italianul Andrea Compagno (18 goluri).

Rapid este pe locul 5, cu 28 de puncte, la şapte puncte distanţă de Universitatea Craiova, echipa de pe locul 4, ultimul care oferă posibilitatea unei participări în Europa cu condiţia ca CFR Cluj să câştige Cupa României.

Echipa lui Adrian Mutu nu a câştigat încă în play-off, acolo unde a bifat două egaluri şi două înfrângeri, iar eşecul din etapa precedentă, 1-3 în deplasare cu Universitatea Craiova i-a făcut pe fanii giuleşteni să ceară public demisia „Briliantului”.

„E un meci în care pentru noi contează nu numai la nivel de trei puncte. O luptă a orgolilor între noi şi FCSB. Trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm acest meci”, a declarat Adrian Mutu, care a fost confirmat în funcţie şi pentru sezonul viitor de cei doi acţionari, Victor Angelescu şi Dan Şucu, dar în cazul unui nou rezultat negativ este posibil orice.

FCSB ocupă locul 3, cu 37 de puncte, şi este echipa cu cel mai bun parcurs în acest play-off, în care a bifat două succese şi două remize, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu cu 2-1 în faţa celor de la Farul.

„Ne aşteaptă un joc foarte greu şi îmi doresc să continuăm jocul bun pe care îl avem și să luăm cele trei puncte, care ne sunt de ajutor. Presiunea există şi la noi, iar dacă va fi să pierdem titlul va fi doar prin greşelile noastre. Acum suntem la mâna noastră”, a declarat Elias Charalambous, antrenorul celor de la FCSB.

De menţionat că Rapid este singura echipă fără victorie în play-off, în timp ce FSCB este neînvinsă, dar giuleştenii au câştigat trei din ultimele cinci meciuri directe, inclusiv ultimele două disputate în postura de gazde.

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, Rapid în tur, pe 24 iulie 2022, scor 2-0 (Dugandzic 19, Săpunaru 40), iar FCSB în retur, pe 6 noiembrie 2022, scor 3-1 (Cordea 14, Compagno 29, Oct. Popescu 57 / Dugandzic 76p).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Rapid - FCSB.

Rapid - FCSB
X2
Cotă
1,33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol