Manchester City - Sheffield United, meci contând pentru semifinalele din Cupa Angliei, este programat, sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 18:45, la Londra, pe Wembley, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Manchester City are ca obiectiv „tripla” în acest sezon (Premier League, Champions League, FA Cup), în timp ce Sheffield United speră să dubleze cu un trofeu important promovarea din Championship.

Manchester City este pe locul 2 în Premier League, la cinci puncte în urma liderului Arsenal (are două meciuri mai puţin disputate), cu şapte etape înainte de finalul campionatului, şi vine după remiza din Champions League, 1-1 pe terenul lui Bayern Munchen (după 3-0 acasă), urmând să joace în semifinalele competiţiei cu Real Madrid.

Echipa lui Pep Guardiola s-a calificat în semifinalele din FA Cup după ce a trecut cu 4-0 de Chelsea (a), cu 1-0 de Arsenal (a), cu 3-0 de Bristol City (d) şi cu 6-0 de Burnley (a).

Manchester City a ajuns în semifinalele FA Cup pentru a şasea oară în ultimele şapte sezoane (a cincea oară consecutiv), dar s-a calificat de doar două ori în ultimul act, câştigând trofeul o singură dată (ediţia 2018-2019, 6-0 în finală cu Watford).

Sheffield United ocupă locul 2 în Championship, la 10 puncte în urma liderului Burnley, dar cu şapte puncte mai multe decât Luton Town, echipa de pe locul 3, faţă de care are şi un meci în minus disputat (primele două clasate promovează direct în Premier League), cu doar trei etape înainte de finalul campionatului.

Surpriza ediţiei 2022-2023 din Cupa Angliei, echipa lui Paul Heckingbottom a ajuns în această fază a competiţiei după ce a trecut cu 2-0 de Milwall (d), cu 3-3 (d) şi 3-1 de Wrexham (a), cu 1-0 de Tottenham (a) şi cu 3-2 de Blacburn Rovers (a).

De menţionat că Sheffield United a câştigat toate cele patru dueluri din FA Cup împotriva lui Manchester City, cel mai recent având loc în ediţia 2007-2008, când s-a impus cu 2-1, şi încearcă să ajungă în finală pentru prima oară din 1936 (de atunci a fost eliminată de cinci ori în semifinale).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul 2020-2021 din Premier League, când Manchester City s-a impus în faţa lui Sheffield United cu 1-0 atât în deplasare (Walker 28), cât şi pe teren propriu (G. Jesus 9).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: „cetățenii” să conducă la pauză şi să se impună la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester City - Sheffield United.

Manchester City - Sheffield United 1/1

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime