Farul - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 5-a din play-off, este programat, sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20:30, pe Stadionul Central din Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Farul şi CFR Cluj, primele două clasate în Superliga, continuă lupta pentru titlul de campioană în cea mai importantă partidă din acest play-off, una care poate influenţa decisiv soarta sezonului 2022-2023.

Farul este pe locul 1, cu 39 de puncte, deşi a pierdut în etapa precedentă, scor 1-2 pe Arena Naţională cu FCSB, după ce în primele trei meciuri din play-off bifase două victorii şi o remiză.

Echipa lui Gică Hagi are 13 victorii în ultimele 14 meciuri disputate acasă în sezonul regulat şi play-off, iar cel mai bun marcator al „marinarilor” este Denis Alibec, cu 11 goluri în această ediţie de SuperLiga, care va lipsi însă la meciul cu CFR Cluj din caza unei accidentări.

„Pentru noi contează numai victoria. Jucăm acasă, într-adevăr cu o echipă puternică, pragmatică, cu un antrenor foarte bun, care știe ce vrea şi e campion. CFR Cluj a câştigat în ultimii ani campionatul, dar pentru noi important e să jucăm fotbalul nostru, să fim noi şi să câştigăm”, a declarat Gică Hagi, antrenorul şi patronul celor de la Farul.

CFR Cluj ocupă locul 2, cu 38 de puncte, şi vine după victoria de pe teren propriu cu Sepsi, scor 2-1, prima în play-off după trei egaluri consecutive.

Neînvinsă în play-off, echipa lui Dan Petrescu a pierdut o singură dată, cu Universitatea Craiova, în ultimele 10 partide disputate în deplasare, iar golgheterul ardelenilor este Rangelo Janga, cu nouă reuşite în campionat.

„Întâlnim echipa care a dominat acest campionat, o echipă foarte bună, mai ales acasă. Noi mergem după o victorie, avem şi noi moral bun, chiar dacă avem probleme mari de lot. Nu cred că este un meci decisiv, dar este foarte important. Sper într-o surpriză”, a declarat Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj.

În meciurile din sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe terenul adversarei, Farul pe 28 august 2022, cu 3-1 (Pitu 34, L. Munteanu 63, 87 / Malele 10p), iar CFR Cluj pe 23 ianuarie 2023, cu 3-0 (Krasniqi 49, Cr. Manea 59p, Petrila 77).

Farul şi CFR Cluj s-au întâlnit şi în faza grupelor din Cupa României, când au terminat la egalitate, scor 0-0, la Ovidiu, rezultat în urma căruia ardelenii au acces în sferturile de finală, iar „marinarii” au părăsit competiţia.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Farul - CFR Cluj.

Farul - CFR Cluj 1X

Cotă 1,45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol