​Sepsi - Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 5-a din play-off, este programat, vineri, 21 aprilie, de la ora 20;30, la Sf. Gheorghe, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi şi Universitatea Craiova deschid ultima etapă a turului din play-off cu o partidă importantă doar pentru oaspeţi, care încă mai speră la un loc 3, care să le permită accesul în Conference League (locul 4 merge în Europa doar dacă CFR Cluj va câştiga Cupa României).

Sepsi este pe locul 6, cu 24 de puncte, la 13 puncte distanţă de ultima poziţie a podiumului, ocupată de FCSB, şi vine după o înfrângere suferită pe terenul lui CFR Cluj, după ce a condus, scor 1-2.

Echipa lui Cristiano Bergodi are o victorie şi trei eşecuri în play-off, iar cel mai bun marcator al covăsnenilor este Vitalie Damaşcan, cu 10 goluri în acest sezon din SuperLiga.

Sepsi mizează mai mult pe Cupa României, competiţie pe care a câştigat-o în ediţia precedentă şi în care acum a ajuns în semifinale, unde va juca împotriva lui CFR Cluj, pe 26 aprilie 2023, într-o singură manşă, pe teren propriu (cealaltă semifinală este U Cluj - UTA Arad).

„E un meci foarte dificil, pentru că echipa Craiovei este într-o revenire, joacă bine, a făcut un play-off bun şi atunci ne va fi greu. E o echipă cu jucători buni, îi cunosc bine, cu un lot valoros. Parcă au prins şi încredere acum, după ce au câştigat ultimul meci, cu Rapid. Cu siguranţă vor veni aici să câştige cele trei puncte”, a declarat Cristiano Bergodi, antrenorul lui Sepsi.

Universitatea Craiova ocupă locul 4, cu 32 de puncte, cu patru mai multe decât Rapid, echipă care vizează, de asemenea, accesul în cupele europene şi pe care tocmai a învins-o în etapa precedentă, acasă, scor 3-1.

A fost prima victorie în play-off pentru echipa lui Eugen Neagoe, care a mai înregistrat două remize şi o înfrângere, iar golgheterul oltenilor este Andrei Ivan, cu nouă reuşite în campionat.

„E o deplasare complicată, ştim foarte bine echipa din Sfântu Gheorghe, o echipă cu jucătorul valoroşi, care joacă destul de agresiv acasă, dar sper eu să câştigăm cele trei puncte. Este foarte important pentru noi să continuăm evoluţia bună pe care am avut-o în acest play-off”, a declarat antrenorul celor de la Universitatea Craiova, Eugen Neagoe.

În meciurile din sezonul regulat, cele două echipe au remizat în tur, în Bănie, pe 15 iulie 2022, scor 2-2 (Gustavo 29, 59 / Damaşcan 73, N. Păun 87), pentru ca, în retur, la Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova să se impună în faţa celor de la Sepsi, pe 29 octombrie 2022, scor 1-0 (Vătăjelu 58).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sepsi - Universitatea Craiova.

Sepsi - Universitatea Craiova

X2
Cotă
1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol