Alkmaar - Anderlecht, meci contând pentru manşa a doua a sferturilor de finală din Conference League, este programat, joi, 20 aprilie, de la ora 19:45, pe AZ Stadion, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Alkmaar porneşte cu şansa a doua la calificarea în semifinalele competiţiei, după ce Anderlecht s-a impus în prima manşă, la Bruxelles, cu 2-0 (Murillo 22, Ashimeru 70).

Alkmaar este pe locul 4 în Eredivisie, la cinci puncte de locurile europene, cu cinci etape înainte de finalul sezonului intern, şi vine după o victorie în campionatul olandez, 3-0 pe terenul celor de la Fortuna Sittard.

Echipa antrenată de Pascal Jansen a ajuns în sferturile de finală din Conference League după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Dnipro, Apollon Limassol şi Vaduz (cinci victorii şi o înfrângere), iar în optimile de finală a trecut de Lazio Roma, 2-1 în deplasare şi tot 2-1 pe teren propriu.

Cea mai mare performanţă a lui Alkmaar în Europa a fost finala Cupei UEFA din 1981, pierdută în faţa celor de la Ipswich Town (0-3 în deplasare şi 4-2 acasă), în timp ce pe plan intern are în palmares două titluri, patru cupe naţionale şi o supercupă.

Anderlecht este pe locul 10 în Pro League, la 10 puncte de locul 4, ultimul al play-off-ului pentru titlu şi locurile de Champions League, şi la un punct de locul 8, ultimul din play-off-ul pentru Europa League, cu doar o etapă înainte de finalul sezonului regulat.

În ultima etapă din campionatul belgian, echipa antrenată de Brian Riemer a pierdut, scor 2-5, pe terenul liderului Genk, la doar trei zile după victoria din meciul tur cu Alkmaar.

Anderlecht este o echipă legendară a Europei şi are în palmares o Cupă UEFA (1983), două Cupe ale Cupelor (1976, 1978) şi două Supercupe ale Europei (1976, 1978), în timp ce pe plan intern a câştigat 34 de titluri, nouă cupe naţionale, trei cupe ale ligii şi 13 supercupe ale Belgiei.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în 2012, în 16-imile de finală din Europa League, când Anderlecht s-a impus cu 1-0 atât acasă, cât şi în deplasare, în faţa lui Alkmaar.

Câştigătoarea dublei manşe dintre Alkmaar şi Anderlecht va juca în semifinale competiţiei cu învingătoarea sfertului de finală în care se întâlnesc West Ham United şi Gent (1-1 în tur, în Belgia).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să să impună la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Alkmaar - Anderlecht.

Alkmaar - Anderlech PsF1


Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime